Digitalizare Ultimele stiri

Centru pentru job-urile viitorului, amenajat la Cluj

Echipamente de ultimă generație menite să susțină inovarea și tehnologizarea au fost achiziționate în proiectul Cluj Future of Work (CFW) către municipalitatea clujeană, partener în proiect, pe baza specificațiilor tehnice întocmite de membrii din consorțiul proiectului.

Laboratorul de design și testare are rolul de a da posibilitatea unor actori cu expertiză din comunitate să studieze și testeze posibilități prin care orașul se poate pregăti pentru provocările pe care viitorul le va aduce pe piața forței de muncă.

Laboratoarele funcționează la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și vor fi, din ianuarie, un loc deschis pentru inovare, cercetare, dezvoltare de produs și prototipare. Activitatea este coordonată de Cluster Mobilier Transilvan (CMT), partener în proiect. 

CMT e responsabil de dezvoltarea și livrarea cursului de design de produs din programul Culturepreneurs și implementarea unui modul de automatizare în scenariul de muncă 4.0 al proiectului.

„Rolul principal al laboratorului de dezvoltare de produse este sprijinirea procesului de inovare, de la generarea conceptelor până la testarea prototipurilor. Stațiile de lucru cu software-urile aferente suportă vizualizarea ideilor, proiectarea detaliată în 2D și 3D, simularea comportării produselor la diferite sarcini.

Bazat pe echipamentele și programele procurate, laboratorul de dezvoltare de produs este menit să ajute la dezvoltarea unor produse fezabile și competitive care satisfac cerințele clientului și pe cele ale comunității”, a declarat Levente Denes, managerul departamentului de cercetare-dezvoltare-inovare al CMT.

Primii utilizatori ai laboratorului vor fi participanții din programul Culturepreneurs, dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative, din prima parte a anului viitor laboratorul urmând a fi utilizat și de firmele alese în cadrul scenariului Work 4.0 din proiectul CFW.

Activitatea din cadrul acestui scenariu a fost concepută pornind de la cercetările realizate în 2019 în cadrul proiectului. Acestea au arătat că în România mai mult de jumătate dintre locurile de muncă existente riscă să fie automatizate.

Soluția identificată este de a oferi oportunități de recalificare a angajaților astfel încât ei să devină capabili să folosească tehnologia ca avantaj competitiv, respectiv pentru a concepe cu ajutorul software-ului acele procese de automatizare necesare în munca lor, să le testeze în condiții de laborator, iar apoi să le implementeze în fabricile unde sunt angajați.

Laboratorul de design și testare va fi o infrastructură deschisă și accesibilă, cu rol de a furniza competențe pentru angajații din diverse industrii, iar pentru companii va oferi avantajul de a-și dezvolta produse și servicii proprii. 

Programele furnizate prin intermediul laboratorului vor ajuta companiile să-și automatizeze din procesele repetitive de producție și le vor oferi argumente pentru o abordarea unor piețe globale.

Related posts

Dumitru Blaga: “Din mobilă putem câștiga 6.000 euro/mc”

Nora Dumitrescu

Ghidul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice, lansat în consultare publică

Traian Dan

CBRE a fost desemnată să administreze proiectele imobiliare One Tower și One Mircea Eliade

Papuc Irina

Universitatea Babeș-Bolyai, premiată pentru un proiect Smart City

Nora Dumitrescu

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Stefana Muresan

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

IRUM, investiţii de 1,9 milioane de euro în dezvoltarea fabricii de tractoare din Reghin

Stefana Muresan

TAROM va opera curse din Oradea către Milano şi Barcelona

redactia

Producătorul de vin Cramele Recaş trimite zece milioane de litri de vin la export

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Borgo Pass. The place where Stoker placed Dracula

Transilvania Business

Braşov: Horaţiu Ţepeş (Bilka Steel) vrea să cumpere fosta platformă Rulmentul

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor a emis autorizatia pentru lucrarile la podul suspendat peste Dunare de la Braila

redactia

Cum vrea Primăria Sibiu să modernizeze transportul public din oraș: aproape 100 de milioane de lei pentru reînnoirea flotei de autobuze

Papuc Irina

Proiect de 4 milioane de lei la Primăria Mediaș: Resurse integrate pentru o dezvoltare locală sustenabilă

Papuc Irina

Drum spre o carieră medicală de succes la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Modificări la Codul fiscal, promulgate de șeful statului: nou termen pentru declarația unică, noi facilități fiscale, dar și noi taxe

Ion Surdu

Wetterbest a preluat integral Cortina WTB

Ligia Voro

Stephan Braune, Clubul Economic German din Transilvania: „Este foarte posibil ca o parte din producția care se face în Asia să fie relocată în Europa, iar România poate profita de acest lucru”

Ion Surdu

Cât au cheltuit românii cu Revolut în 2019

Papuc Irina

Hotel și vilă din Brașov, scoase la vânzare cu peste 3 milioane de euro

Ion Surdu

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va finanța în jur de 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The tourist attractions of Băile Figa and Sîngeorz-Băi (Figa and Sîngeorz Baths)

Transilvania Business

A fost lansat primul serviciu românesc de închirieri auto direct de la proprietari

Papuc Irina

Leave a Comment