Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare europeană pentru Centrul „Smart Industries” al Universității Oradea

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a aprobat miercuri, 23 decembrie 2020, finanțarea proiectului Centru de Transfer Tehnologic „Smart Industries” al Universității Oradea. Proiectul are valoarea de 31.703.395,18 lei. Finanțarea se va face prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Documentația tehnică, studiul de fezabilitate, precum și indicatorii economici ai proiectului au fost aprobate în ședința Consiliului Local din 17 aprilie 2019.

Proiectul propune construirea unei clădiri noi de tip „smart-campus” în incinta campusului universitar, cu o suprafață construită de aproximativ 827,5 mp, având un regim de înălțime subsol+parter+etaj.

Clădirea va fi dotată cu laboratoare (pentru linii de roboți industriali, sudură cu laser, centre de prelucrare cu comandă numerică și programarea acestora etc.), spații de birouri de cercetare și inovare, spații de conferințe, cursuri, prezentări și zonă expozițională.

Dotarea se va realiza în baza consultării principalelor companii din Parcul Industrial și din economia orădeană. Printre avantaje se numără faptul că firmele se vor putea implica în anii următori în dotarea suplimentară, respectiv înlocuirea unor elemente de laborator pe măsură ce acești roboți industriali se modernizează, iar studenții de la Universitatea din Oradea își vor putea dezvolta abilitățile și vor putea face practică pe aparaturi de ultimă generație, conectarea dintre Universitate și mediul economic orădean devenind astfel mult mai bună.

Durata de execuție a proiectului este estimată la 24 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centru pentru job-urile viitorului, amenajat la Cluj

Articolul următor

Refugiu pentru turiști și centru de formare pentru copii la Stâna de Vale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share