Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centre mobile de pregătire a medicilor în Bihor și Iași prin Fundația SMURD

Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Rompetrol – KMG International, continuă extinderea proiectului național de dotare a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență cu încă două Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor care au fost date în folosință în cadrul ISU Bihor și ISU Iași.

Cele două centre mobile sunt construite pe structura unui automobil de tip furgonetă și cuprind în dotarea lor întreaga bază materială necesară pentru instruirea și evaluarea constantă a paramedicilor care intervin în cele mai dificile situații de urgență, printre care amintim manechine simulatoare ale corpului omenesc pentru toate categoriile de vârstă, defibrilatoare, aspiratoare de secreții, rucsace medicale de primă intervenție, echipamente folosite în imobilizarea și extragerea victimelor rămase încarcerate în urma unui accident rutier și dispozitive pentru protezarea căilor aeriene.

Centru mobil SMURD

Acest proiect a fost demarat în anul 2018 de către Fundația pentru SMURD prin achiziționarea primelor 2 centre mobile, cu ajutorul unui sprijin de 100.000 USD oferit de Rompetrol – KMG International. Acestea au intrat în dotarea IGSU și sunt folosite pentru activitatea de formare în asistență medicală de urgență în regiunea Centru și București-Ilfov.

„Ne bucurăm că prin intermediul unor parteneriate de lungă durată, precum cel cu KMG International, reușim să facem pași constanți pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale de urgență din prespital, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale activității Fundației pentru SMURD. Prin îmbunătățirea bazei materiale pe care instructorii o au la dispoziție, creșterea numărului de centre mobile de pregătire a paramedicilor ne va permite instruirea și testarea periodică a colegilor pentru a ne asigura că menținem cele mai înalte standarde în ceea ce privește competențele și abilitățile practice pe care aceștia le aplică zi de zi în teren pentru salvarea de vieți”, a declarat dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Avem un parteneriat istoric cu SMURD de susținere a sistemului medical, pentru beneficiul pacienților și al cadrelor medicale, prin care am achizitionat aparatură, reabilitat spații în care se oferă tratament pacienților, până la facilitarea trainingului specializat pentru salvatori. Iar serviciile medicale de urgență și descarcerare reprezintă un pilon de bază al sistemului de sănătate, făcând de multe ori diferența între viață și moarte. Continuăm să susținem sectoare importante ale societății românești, printre care și sănătatea, educația, protecția mediului, așa cum am făcut și în ultimii 15 ani”, a precizat Iskander Abdibaitov – Chief Officer Dezvoltare Corporativă.

Despre Fundația pentru SMURD

Fundația pentru SMURD este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituție sau persoană. Promovând transparența și profesionalismul, Fundația pentru SMURD susține, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salariul minim brut pe economie va crește cu 3%, până la 2.300 de lei/lună

Articolul următor

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca finalizează anul pe prima poziție în țară în cel mai recent clasament mondial al universităților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share