Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salariul minim brut pe economie va crește cu 3%, până la 2.300 de lei/lună

Ultima propunere de creștere a salariului minim făcută de Guvern este 70 de lei. Salariul minim brut pe economie, inclusiv în firmele private, ar urma să se majoreze cu 3% în anul 2021 față de nivelul din 2020, conform discuțiilor de luni, 28 decembrie 2020, din Consiliul Național Tripartit.

Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice”, a anunțat Guvernul, pe Facebook, în urma reuniunii Consiliului Național Tripartit.

Propunerea de creștere a salariului minim brut pe economie la 2.300 de lei a venit din partea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Totodată, prim-ministrul, ministrul Muncii și reprezentanții partenerilor sociali au agreat încheierea, în prima jumătate a anului viitor, a unui Acord tripartit prin care să fie stabilit un mecanism de creștere a salariului minim brut pe economie pentru următorii patru ani, astfel încât să fie asigurată stabilitatea și predictibilitatea evoluției acestui indicator salarial.

De asemenea, se va îngheța în continuare punctul de amendă la regimul circulației rutiere la 145 de lei, a anunțat, pe Facebook, Florin Jianu, președintele Consiliuui Național al IMM-urilor, participant la discuții. În mod normal, 1 punct de amendă ar trebui să fie 10% din salariul minim brut pe economie, dar nivelul său a fost înghețat de guvernanți succesiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucharest – skyline transformation 2025 | Crosspoint: transactions for projects that redefine the skyline

Articolul următor

Centre mobile de pregătire a medicilor în Bihor și Iași prin Fundația SMURD

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share