Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nova Power a finalizat rețeaua de gaz metan din Huedin

Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG) a anunţat inaugurarea reţelei de gaze naturale din Huedin, într-o primă etapă de dezvoltare în valoare de 11,3 milioane de lei.

Proiectul face parte din strategia grupului de a contribui la dezvoltarea infrastructurii critice din România, prin investiţii private în proiecte de utilitate publică.

„Acest proiect contribuie la reducerea decalajul acoperirii României cu reţele de gaze naturale înregistrat în raport cu statele din regiune. Vom continua seria noastră de investiţii în producţia de energie electrică, începută în decembrie cu centrala electrică de 13,4 MW pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, cu capacităţi noi, din surse regenerabile şi combustibil gazos”, a declarat Mircea Bica, CEO al NPG.

Realizată în timp record, de doar şase luni, investiţia proprie în proiect cuprinde reţeaua locală de distribuţie de 34,5 km, alături de staţia de reglare măsurare-predare şi conducta racord de înaltă presiune, care vor deservi 9.000 de locuitori ai oraşului.

În urma noii dezvoltări, zona va beneficia de un plus de confortul pentru consumatori, eficienţă energetică ridicată şi de atragerea de noi investitori. Antreprenorul general Electrogrup a asigurat execuția lucrărilor. 

NPG va continua planul de investiții, cu rețelele de distribuţie de gaze naturale din municipiul Vatra Dornei şi comuna Sadova (Suceava), oraşul Ștei, comuna Lunca (Bihor), în 2021.

Compania face parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 600 de angajați și o cifră anuală de afaceri de 120 milioane de euro în 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pentru un început de zi perfect, combină cea mai bună cafea LavAzza cu apa H2On!

Articolul următor

Continental Sibiu, cea mai importantă investiție străină în Transilvania: Bilanțul anului și proiectele de viitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Asociația Petrus Italus Trust - Alianța pentru Patrimoniul Bistrițean (APIT-APB) anunță lansarea proiectului interdisciplinar "Castel Viu - Oamenii și munca în Posmuș", o intervenție culturală în comunitatea locală din Posmuș.
Citeste mai mult

Școală de vară la Castelul Teleki din Posmuș

Asociația Petrus Italus Trust – Alianța pentru Patrimoniul Bistrițean (APIT-APB) anunță lansarea proiectului interdisciplinar “Castel Viu – Oamenii…
Citeste mai mult

Turneu de Beach Volley în Centrul Oradiei

Oradea își deschide porțile pentru a găzdui, pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul Oradea Beach Volleyball Tournament. Între…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share