Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turismul românesc în 2021: „Are şanse de revenire, dar nimeni nu poate estima cât va dura tranziţia”

Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a declarat într-un interviu pentru News.ro că anul 2020 a fost ”complicat”, însă spune că turismul are şanse de revenire, dar nimeni nu poate estima cât va dura tranziţia.

Luca a precizat că România a avut la începutul sezonului estival, dar şi pe durata acestuia, o situaţie epidemiologică mai bună decât a altor ţări concurente directe pe piata turistică şi nu a profitat de ea. „Am omorât turismul de incoming, am adus la sapă de lemn turismul balneo, am ţinut toată vara restaurantele închise”, argumentează Dumitru Luca.

Întrebat ce aşteptări are de la 2021, acesta a răspuns că se bazează acum pe mai multă înţelepciune din partea tuturor celor implicaţi, referindu-se la autorităţi, prestatori, dar şi la clienţi. „Cu toţii am văzut la ce ne putem aştepta, de la ce e mai rău până la cum putem stăpâni situaţia fără a ne afecta prea mult viaţa normală. Am văzut că nu neapărat de măsuri noi avem nevoie, ci de adaptarea, implementarea promptă şi eficientă a celor existente, de conştientizare şi de respectare a unor reguli de bun-simţ”, a concluzionat Dumitru Luca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Airbus Helicopters: Producția în România a elicopterului H215M - un proiect de anvergură care va permite României să se alăture clubului exclusivist al țărilor producătoare de elicoptere

Articolul următor

Greenfield Băneasa 4, ridicat de Electrogrup

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share