Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Care vor fi marile investiții ale anului în Zalău

Cinematograful Scala, baza de înot și o sală de sport privată se numără, în 2021, printre cele mai așteptate investiții din reședința de județ a Sălajului.

Cinci investiții importante, publice sau private, urmează să fie terminate, existând șansa, cel puțin la nivelul de promisiune, ca orașul să se schimbe în bine, să apară construcții noi, iar ritmul de dezvoltare să fie unul bun, conform Sălajul Liber.

În noiembrie, reprezentanții primăriei anunțau că lucrările la Cinematograful Scala sunt aproape de finalizare. Termenul pentru a rula primul film la noul cinematograf era februarie 2021. Acesta va cuprinde și un planetariu.  

În centrul orașului, peste drum de primărie, se construiește o bază de înot, cu spa. Investiția, care se ridică la ordinul milioanelor de euro, prinde contur. Compania Manager vre să amenajeze o bază sportivă pe trei niveluri, cu o suprafață construită de 3.900 mp.

În complex va fi amenajat un bar şi o cafenea, un spa şi bazine de înot. Spa-ul va cuprinde saună finlandeză și umedă, infrasaună, bazin de apă rece, duşuri emoţionale, masaj şi hidromasaj, o cameră de relaxare.

În incinta centrului vor fi trei bazine de înot, unul semiolimpic cu o adâncime de 1,40 m, o piscină pentru copii, un jacuzzi. Lucrările sunt avansate, anul acesta fiind posibil să fie  inaugurat.

Anul acesta aduce vești bune pentru șoferi. Administrația locală a anunțat se vor finaliza lucrările pe două dintre cele mai importante străzi din oraș: G. Doja și S. Bărnuțiu. Este foarte posibil să înceapă și lucrările la Bd. M. Viteazul pe tronsonul Scala – Primăria Zalău.

Investiția Consiliului Județean Sălaj, de 2,5 milioane de lei, în parcarea din fața Spitalului Județean prinde contur. Dacă anul trecut au început lucrările, în 2021 sunt programate noi locuri de parcare în fața unității medicale.

Un investitor privat a luat decizia de a construi o sală de sport cu 4.000 de locuri în zona șoselei de centură. Clădirea va fi o construcție inedită: în incintă se vor putea amenaja atât terenuri pe zgură pentru tenis, dar se va putea juca și volei sau handbal deoarece va fi montată și o suprafață de joc. Investitorii anunțau că vor să finalizeze lucrările la finele lui 2021.

La finele lui 2020, municipalitatea a anunțat că în mai-iunie vor începe lucrările de modernizare a platoului de marmură din fața Prefecturii Sălaj. Proiectul este în linie dreaptă și prevede pe lângă reabilitarea acestuia și pietonizarea zonei străzii Unirii și din fața statuii Wesselenyi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce firme fac angajări în Bihor

Articolul următor

“Consumatorii pun acum presiune pe digitalizarea afacerilor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share