Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul se va conecta la Autostrada Transilvania în 2022

Proiectul de conectare a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania (A3), în valoare de 30 de milioane de euro, va fi terminat la începutul anului viitor, susține primarul Emil Boc.

„Este un proiect concret care se va duce mai departe. Urmăresc pas cu pas proiectul legat de conectarea Clujului la autostradă; a trecut documentația pe la minister, care vizează legătura pe la Mărtinești. Este un proiect de 30 de milioane de euro și vizează 5-8 km pentru a putea conecta Clujul la autostradă”.

El a precizat, la Napoca FM, faptul că în lunile februarie-martie ale acestui an se va declanșa licitația de proiectare și execuție, iar la începutul lui 2022 proiectul va fi finalizat.

„După declanșarea licitației de proiectare și execuție, în șapte luni va trebui să fie gata, deci undeva pe la sfârșitul anului 2021, începutul lui 2022, această lucrare de 30 de milioane de euro trebuie să fie gata, așadar mai suntem la faza de proiect și povești”, a adăugat Emil Boc.

„Vom urmări și acest proiect în evoluția lui și nu cred că vreun partid de la guvernare se va opune dezvoltării Transilvaniei și a conectivității autostrăzii cu Clujul pentru că acest lucru va ajuta Clujul, Floreștiul, Gilăul, Turda, Baciu.

Toate aceste localități vor fi ajutate enorm prin decongestionarea traficului pentru că se împlinește inelul de deconexiune de la centura Apahida – Vâlcele și astfel nu mai trebuie să vii prin Cluj ca să ajungi pe ruta aceea către Satu Mare, Bistrița, lucru care acum se întâmplă” a conchis primarul Clujului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bazarul și Piața auto (Piața 100) din Oradea se vor deschide în 9 ianuarie

Articolul următor

Beiuș și Mădăras (județul Bihor), declarate stațiuni turistice de interes local

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share