Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul va fi decongestionat printr-o nouă centură

Consiliul Local Zalău va încheia un parteneriat cu Compania Națională de Investiții (CNI) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Zona Metropolitană Zalău pentru finanțarea centurii ocolitoare a comunei Crișeni.

ADI a depus o cerere la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru analiza oportunității de finanțare a obiectivului de investiție.

Acesta vizează o alternativă pentru descongestionarea traficului rutier pe Drumul Național 1H, în localitățile Zalău, Crișeni, Hereclean, însoțită de fișa de proiect și de planul cu traseul drumului propus (8,7 km).

Șoseaua începe din din DN 1H – intersecție cu Drumul Județean 108D, până la sensul giratoriu intersecție variantă ocolitoare, tronson I, din municipiul  Zalău, cu Bd. M. Viteazul (DN1H – DN1F/E81).

A fost stabilit și traseul noii centuri ocolitoare, situat pe teritoriul comunelor Crișeni (5,78 km), Hereclean (1,73 km) și municipiului Zalău (1,73 km). Valoarea proiectului e estimată la 40 de milioane de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Beiuș și Mădăras (județul Bihor), declarate stațiuni turistice de interes local

Articolul următor

Misiune posibilă: orașul inteligent

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share