Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Euronews lansează Euronews România – un nou canal TV, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București

Cel mai important canal internațional de știri din Europa Euronews și-a anunțat intenția de a se extinde pe întreg continentul, prin lansarea unui nou canal independent în România.

Euronews România va fi o filială de marcă a sediului central din Lyon, livrând știri locale, regionale, naționale și internaționale pe platformele TV și digitale în limba română, potrivit companiei.

Lansarea va avea loc în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) și va avea în spate experiența lansării altor două posturi afiliate în ultimii 2 ani – Euronews Albania și Euronews Georgia. De asemenea, Euronews Serbia va fi lansat în curând.

Euronews transmite că Euronews România va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți în toată țara, dar și la Bruxelles, cărora li se va cere să urmeze valorile Euronews de independență și imparțialitate. „De asemenea, canalul va contribui la diversitatea bogăției editoriale globale multilingve și multiculturale a companiei. Euronews România va beneficia de structura mondială a cunoștințelor și resurselor editoriale și tehnice ale Euronews pentru a aduce o perspectivă internațională unică pe piața media din România”, mai transmite compania.

CEO-ul Euronews, Michael Peters, s-a declarat „foarte mulțumit” de încheierea acestui acord. „România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri existente. Dar credem că Euronews România va oferi o ofertă unică care lipsește astăzi în peisajul media național”.

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat: „Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații imparțiale unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România nu este doar o realizare media, ci și o inițiativă educațională”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sovata, dezvoltată cu proiecte și bună administrare

Articolul următor

20.770 de firme bihorene au beneficiat de stimulente de circa 201 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share