Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CATTIA Brașov, incubatorul de afaceri cu business plan elaborat de echipa Iceberg, nominalizat pentru Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană

Proiectul prin care a fost realizat Centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri (CATTIA) Brașov a fost nominalizat pentru Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană – Premiul Mies van der Rohe. CATTIA Brașov a fost dezvoltat în baza business planului realizat de echipa Iceberg, condusă de Ionuț Țața.

„Suntem bucuroși să anunțăm că proiectul C A T T I A – Brașov, incubatorul de afaceri schițat de EXHIBIT arhitectura & Cumulus Architecture Office, pentru care business planul a fost realizat de echipa noastră de la @Iceberg, a fost nominalizat pentru Premiul UE Mies 2022”, se menționează pe pagina Centrului de afaceri de Facebook.

Potrivit organizatorilor, acordarea premiului pentru 2022 se va face în două etape: o primă fază care compilează nominalizările lucrărilor finalizate între octombrie 2018 și octombrie 2020 (care inițial trebuia să facă parte din premiul UE Mies 2021) și a doua fază excepțională – acele lucrări finalizate în perioada cuprinsă între noiembrie 2020 și aprilie 2021. Împreună, aceste două faze vor constitui lista lucrărilor eligibile pentru premiul UE Mies 2022, care va respecta următorul calendar:

· ianuarie 2021: anunțarea lucrărilor nominalizate în prima fază a Premiului Mies UE;
· septembrie 2021: anunțarea lucrărilor nominalizate în a doua fază a Premiului Mies UE;
· ianuarie 2022: anunțarea listei scurte a lucrărilor selectate;

· februarie 2022: anunțarea celor 5 lucrări finaliste;
· aprilie 2022: anunțarea câștigătorilor;
· mai 2022: Ziua Premiului Mies UE cu conferințe, dezbateri și ceremonia de premiere în Pavilionul Mies van der Rohe din Barcelona, ​​deschiderea expoziției itinerante, prezentarea publicației și a zilelor de deschidere a lucrărilor selectate din Europa.

CATTIA este din luna iunie și locul unde își desfășoară activitatea și ICEBERG, compania ce dezvoltă servicii în domenii precum Consultanța, Finanțări, Startup, Tehnologie, Digitalizare și Transfer Tehnologic.

CATTIA Brașov are o suprafață de 23.000 de mp și a obținut deja premiul mare în cadrul unei competiții publice realizate de Primăria Brașov. Intenția arhitecturală care a generat imaginea de ansamblu este dispunerea celor trei plăci orizontale care segmentează peisajul, în timp ce fațada de sticlă îl filtrează. Structura monolitică din beton armat a oferit avantajul organizării unui plan flexibil, o caracteristică esențială pentru acest tip de program – spațiul poate fi subordonat dimensiunii și capacității companiilor incubate. Avantajul major al acestui tip de structură, pe lângă lipsa acoladelor verticale care permite configurarea unui spațiu fluid, este costul redus de execuție datorită materialelor utilizate și gradului ridicat de rezistență la foc, fără a fi nevoie de protecţie. Pe același lot urmează să fie construit un parc de agrement cu tematică multifuncțională. Acest parc va permite experimente în domeniul energiei durabile, activități de cercetare și evenimente expoziționale.

Centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri (CATTIA) a fost realizat pentru a oferi o gamă completă de servicii aferente funcțiilor sale multiple precum: centru de informare, spațiu de incubare pentru susținerea afacerilor și inovării în domenii viabile (energie regenerabilă, IT&C, aeronautică și electrotehnică), laboratoare (încercare, certificare, omologare), reprezentanțe de companii, zonă de coworking, spațiu multimedia, spații pentru desfășurarea de evenimente, workshop-uri, seminare și expoziții, servicii profesionale, precum și spații administrative.

Prin profilul său, centrul vizează sprijinirea de noi afaceri în domeniile viabile, asigurarea transferului de know-how și medierea de afaceri.

Prin realizarea CATTIA, precum și prin operaționalizarea infrastructurii nou create, Municipiul Brașov și-a propus susținerea dezvoltării economice și sociale a Zonei Metropolitane Brașov prin sprijinirea mediului de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica de mobilă din Cehu Silvaniei va angaja zeci de tâmplari

Articolul următor

Bazinul de înot din Câmpia Turzii, construit de MBS

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share