Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Jonglerii cu Cemacon. De la Dedeman, la Pavăl Holding

Pachetul majoritar al producătorului de blocuri ceramice cu sediul la Cluj și fabrici în Sălaj a trecut de la o companie la alta în grupul controlat de frații Adrian și Dragoș Pavăl.

Cei doi au transferat, la început de an, pachetul de 73% pe care îl aveau la Cemacon, de la Dedeman la Pavăl Holding, vehicul de investiţii financiare controlat tot de creatorii rețelei de bricolaj.

Într-un raport publicat la Bursa de Valori București se arată că Dedeman SRL, societate controlată de frații Pavăl, a transferat întreg pachetul de acţiuni pe care îl avea la producătorul de cărămizi la societatea de tip holding, care anterior transferului avea 1,2%.

Pavăl Holding deţine acum 74,5% din Cemacon, echivalentul a 127 milioane de lei, iar PIF Industrial, companie controlată tot de fraţii Pavăl, are 16,68%. Valoarea transferului a fost de 122 milioane de lei, în urma a două tranzacţii.

Cemacon este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania. Compania operează trei capacități de producție în Sălaj și a trecut în ultimii ani prin restructurarea creditelor neperformante, agreat cu banca finanţatoare, BCR. Societatea și-a mutat sediul din Sălaj în Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii pot solicita sprijinul pentru creșterea animalelor pe trimestrul IV 2020

Articolul următor

Rectorul vizionar și un proiect revoluționar pentru medicina și educația medicală românească

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share