Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhi Box a conceput un nou parc al Clujului

Forma finală a proiectului de amenajare pentru viitorul Parc Observator, din cartierul Zorilor, a fost aprobată în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipalității. Proiectul a fost realizat de biroul clujean Arhi Box.

Amplasamentul a fost ales dintre mai multe locații studiate, poziția sa din centrul cartierului fiind ideală pentru a deservi cât mai mulți locuitori din zonă. Parcul se va desfășura pe 1,2 ha și va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Proiectul Arhi Box prevede zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori: loc de joacă cu dotări moderne, zonă de recreere pentru seniori, zonă de fitness în aer liber, instalate mese de șah și fântâni arteziene. Se vor amenaja zone de promenadă și vor exista facilități pentru cicliști.

Amenajarea presupune plantarea a 180 de arbori și a 240 de arbuști noi. Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă. Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.

Sistemul de iluminat led va dispune de sistem de telegestiune. La Cluj-Napoca se află în derulare, în diferite stadii, proiecte pentru parcuri sau zone de agrement pe 140 ha. Parcul Observator este o afirmare a direcției de dezvoltare a municipiului similară orașelor europene. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lechința, reconversie administrativă

Articolul următor

Mihai Bordeanu este numit Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share