Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stadiul implementării SMID în localitățile din Zona Metropolitană Oradea

La sfârșitul săptămânii trecute, primarii din Zona Metropolitană Oradea, zonă în care operatorul de salubritate este compania RER, s-au întâlnit cu vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan. Tema discuției a fost implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). Întrevederea de astăzi a fost ultima dintr-o serie de întâlniri cu toții primarii și operatorii de salubritate din județ.

Unul dintre principalele subiecte discutate de-a lungul tuturor întâlnirilor a fost ca procesul de încheiere a contractelor și distribuire a recipientelor pentru selectarea deșeurilor să se facă într-un ritm mai alert. În plus, ca urmare a negocierilor dintre ADI Ecolect și operatori, în anumite zone din județ au fost reduse tarifele de salubritate pentru persoanele fizice și juridice. Totodată, primarii au semnalat mai multe probleme pe care le întâmpină cetățenii în relația cu operatorii de salubritate.

SMID este gestionat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect. Din aceasta fac parte toate cele 101 Unități Administrativ-Teritoriale (UAT) și Consiliul Județean Bihor. Președintele ADI Ecolect este Mircea Mălan.

Obiectivul nostru este să ajungem să implementăm un serviciu de calitate la prețuri rezonabile. Pentru a reuși acest lucru este nevoie de implicarea noastră, începând cu ADI Ecolect, operatorii de salubritate, cetățenii și primarii comunelor și orașelor din județul Bihor”, a declarat Mircea Mălan.

Totodată, s-a discutat despre completarea SMID, în viitor, cu crearea unei rețele de platforme pentru depozitarea deșeurilor. Aici ar urma să fie colectate deșeuri de dimensiuni mari precum: cauciucuri, resturi de materiale de construcții, mobilier, etc. Platformele vor fi construite prin accesarea de fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kromberg & Schubert a închiriat 2.000 de metri pătrați de birouri în Vox Technology Park

Articolul următor

Analiză Deloitte: Activitatea de fuziuni și achiziții s-a menținut la un nivel semnificativ în 2020, în pofida contextului general fără precedent

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share