Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris va produce oțel cu ajutorul hidrogenului verde

Grupul Tenaris, cu fabrici la Zalău, Câmpina și Călărași, experimentează producția de oțel în sistem ecologic, împreună cu alte patru companii internaționale.   

Companiile Tenaris, Edison și Snam, cu sprijinul Tenoa și Techint Engineering & Construction vor implementa un proiect ce are ca scop producția de oțel folosind tehnologia hidrogenului verde. Acesta se derulează în fabrica Tenaris din Dalmine, Italia, fiind primul pas din tranziția energetică către emisii zero.

Reprezentanții guvernului au purtat discuții cu conducerea fabricii de țevi a Tenaris din Zalău, unde au fost puși la curent cu problemele din acest sector. Delegația a vizitat secția de țevi petroliere și centrul de componente auto-moto a uzinei Silcotub.

Producătorul de ţevi industriale, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro. Societatea exportă 80% din producţie, principalii său clienţi fiind OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, Autoliv.

Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 tone oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive. TenarisSilcotub e cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din țară, cu sedii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi, Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dacia a înmatriculat peste 47.000 de autoturisme în anul 2020 în România

Articolul următor

Nord Conforest ridică o clădire office pe platforma Tehnofrig

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Air Oradea caută partener privat

Compania Air Oradea, înființată de municipalitate în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, caută un partener privat care să…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share