Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris va produce oțel cu ajutorul hidrogenului verde

Grupul Tenaris, cu fabrici la Zalău, Câmpina și Călărași, experimentează producția de oțel în sistem ecologic, împreună cu alte patru companii internaționale.   

Companiile Tenaris, Edison și Snam, cu sprijinul Tenoa și Techint Engineering & Construction vor implementa un proiect ce are ca scop producția de oțel folosind tehnologia hidrogenului verde. Acesta se derulează în fabrica Tenaris din Dalmine, Italia, fiind primul pas din tranziția energetică către emisii zero.

Reprezentanții guvernului au purtat discuții cu conducerea fabricii de țevi a Tenaris din Zalău, unde au fost puși la curent cu problemele din acest sector. Delegația a vizitat secția de țevi petroliere și centrul de componente auto-moto a uzinei Silcotub.

Producătorul de ţevi industriale, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro. Societatea exportă 80% din producţie, principalii său clienţi fiind OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, Autoliv.

Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 tone oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive. TenarisSilcotub e cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din țară, cu sedii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi, Cluj-Napoca.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Dacia a înmatriculat peste 47.000 de autoturisme în anul 2020 în România

Articolul următor

Nord Conforest ridică o clădire office pe platforma Tehnofrig

Citește și:
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
4
Share