Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele din timișorene din Horeca solicită vaccinarea angajaților cu prioritate: ”Suntem factor de risc sau nu?”

Reprezentanții organizației profesionale a firmelor care activează în domeniul hotelier și al restaurantelor din Timișoara consideră că acest sector ar trebui să aibă angajații vaccinați în primele etape ale campaniei naționale, chiar mai mult, din prima etapă. Cei de la HoReTim au elaborat un memoriu elaborat adresat primului ministru și celor care se ocupă cu operațiunea de vaccinare, în care spun că justificarea cererii este deplină, mai ales că acest sector al ospitalității este considerat ca fiind un factor de risc pentru răspândirea virusului.

Memoriul respectiv este transmis pe adresa Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Comitetului Național De Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 și primului ministrul, Florin Cîțu.

”Memoriu prin care solicită reconsiderarea poziției industriei ospitalității, în urma clasificării factorilor de risc de importanță vitală pentru oprirea răspândirii virusului SARS COV 2, după programarea vaccinării la nivel național, rugându-vă a dispune cu urgență includerea personalului industriei pe care subscrisa o reprezintă în etapele prioritare de vaccinare împotriva COVID 19. Până acum s-a considerat că sectorul horeca este extrem de periculos și, ca urmare, este închis și restricționat din 14.03.2020, în permanență. Dacă este așa riscant, de ce nu am intrat în faza 1 de vaccinare, pentru protecția tuturor?”, se spune în respectivul document.

Documentul mai aduce în prim plan faptul că societățile din domeniu trebuie să funcționeze cu activitatea la limită, dar cu cheltuieli majorate cu o treime, din cauza respectării condițiilor de protecție medicală.

”Suntem aspru sancționați, obligați să funcționăm la limită, dar cu costuri mai mari cu 30% pentru protecție și prevenție. Suntem nevoiți să interacționăm cu furnizori, cu comisionari, oaspeți ai hotelurilor, cu clienți cărora le livrăm produse, să ne aprovizionăm din locații mult mai expuse, dar nu avem dreptul să ne protejăm angajații și munca noastră sub nicio formă. Când suntem un factor de risc??? Când suntem restricționați sau când încercăm să ne protejăm angajații? Nu e suficient că întreaga industrie a ospitalității plătește pentru ceva ce nu ține de activitatea ei, nu e suficient că oamenii noștri nu sunt primiți la bănci, nu sunt sprijiniți, pentru că au un viitor incert, acum le refuzăm și dreptul la prevenție și securitate. Horeca nu este doar o opțiune, este o componentă a umanității, face parte din necesitățile vieții noastre, de sute de ani. Prin închiderea activității noastre s-au generat multe alte activități clandestine, întâlniri private, greu de controlat și verificat. Mediul horeca oficial a fost controlat și verificat de nenumărate ori. Dar nu noi am fost cauza răspândirii virusului. Ci tocmai această interdicție a determinat imposibilitatea controlării întâlnirilor și meselor private neprotejate.”, se mai spune în memoriu.

În concluzie, se mai spune în document, firmele de specialitate sunt lipsite de ”arme” în lupta cu Covid 19, iar dacă nu este special prevăzută în calendarul de vaccinare ar trebui să funcționeze liber.

”Iar acum noi trebuie să ne ferim de acest risc extrem de crescut, dar nu avem niciun instrument și continuăm să muncim din greu, să ne luptăm pentru supraviețuire, fără arme Dar cum? Dacă nici nu apărem în planul de vaccinare, dacă nu suntem printre cei care lucrează cu publicul, dacă nu contăm, atunci de ce nu funcționăm liber, ca toți ceilalți? Nici nu mai cerem să ne respectați, ci doar să vă hotărâți unde ne poziționați și cum ne încadrați. Suntem sau nu un factor de risc, noi și angajații noștri?”, se menționează în finalul memoriului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai important proiect pentru 2021 pe care îl va dezvolta producătorul mondial de farfurii din Alba Iulia

Articolul următor

MassMutual va avea două centre globale în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share