HORECA Timiș Turism

Firmele din timișorene din Horeca solicită vaccinarea angajaților cu prioritate: ”Suntem factor de risc sau nu?”

Reprezentanții organizației profesionale a firmelor care activează în domeniul hotelier și al restaurantelor din Timișoara consideră că acest sector ar trebui să aibă angajații vaccinați în primele etape ale campaniei naționale, chiar mai mult, din prima etapă. Cei de la HoReTim au elaborat un memoriu elaborat adresat primului ministru și celor care se ocupă cu operațiunea de vaccinare, în care spun că justificarea cererii este deplină, mai ales că acest sector al ospitalității este considerat ca fiind un factor de risc pentru răspândirea virusului.

Memoriul respectiv este transmis pe adresa Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Comitetului Național De Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 și primului ministrul, Florin Cîțu.

”Memoriu prin care solicită reconsiderarea poziției industriei ospitalității, în urma clasificării factorilor de risc de importanță vitală pentru oprirea răspândirii virusului SARS COV 2, după programarea vaccinării la nivel național, rugându-vă a dispune cu urgență includerea personalului industriei pe care subscrisa o reprezintă în etapele prioritare de vaccinare împotriva COVID 19. Până acum s-a considerat că sectorul horeca este extrem de periculos și, ca urmare, este închis și restricționat din 14.03.2020, în permanență. Dacă este așa riscant, de ce nu am intrat în faza 1 de vaccinare, pentru protecția tuturor?”, se spune în respectivul document.

Documentul mai aduce în prim plan faptul că societățile din domeniu trebuie să funcționeze cu activitatea la limită, dar cu cheltuieli majorate cu o treime, din cauza respectării condițiilor de protecție medicală.

”Suntem aspru sancționați, obligați să funcționăm la limită, dar cu costuri mai mari cu 30% pentru protecție și prevenție. Suntem nevoiți să interacționăm cu furnizori, cu comisionari, oaspeți ai hotelurilor, cu clienți cărora le livrăm produse, să ne aprovizionăm din locații mult mai expuse, dar nu avem dreptul să ne protejăm angajații și munca noastră sub nicio formă. Când suntem un factor de risc??? Când suntem restricționați sau când încercăm să ne protejăm angajații? Nu e suficient că întreaga industrie a ospitalității plătește pentru ceva ce nu ține de activitatea ei, nu e suficient că oamenii noștri nu sunt primiți la bănci, nu sunt sprijiniți, pentru că au un viitor incert, acum le refuzăm și dreptul la prevenție și securitate. Horeca nu este doar o opțiune, este o componentă a umanității, face parte din necesitățile vieții noastre, de sute de ani. Prin închiderea activității noastre s-au generat multe alte activități clandestine, întâlniri private, greu de controlat și verificat. Mediul horeca oficial a fost controlat și verificat de nenumărate ori. Dar nu noi am fost cauza răspândirii virusului. Ci tocmai această interdicție a determinat imposibilitatea controlării întâlnirilor și meselor private neprotejate.”, se mai spune în memoriu.

În concluzie, se mai spune în document, firmele de specialitate sunt lipsite de ”arme” în lupta cu Covid 19, iar dacă nu este special prevăzută în calendarul de vaccinare ar trebui să funcționeze liber.

”Iar acum noi trebuie să ne ferim de acest risc extrem de crescut, dar nu avem niciun instrument și continuăm să muncim din greu, să ne luptăm pentru supraviețuire, fără arme Dar cum? Dacă nici nu apărem în planul de vaccinare, dacă nu suntem printre cei care lucrează cu publicul, dacă nu contăm, atunci de ce nu funcționăm liber, ca toți ceilalți? Nici nu mai cerem să ne respectați, ci doar să vă hotărâți unde ne poziționați și cum ne încadrați. Suntem sau nu un factor de risc, noi și angajații noștri?”, se menționează în finalul memoriului.

Related posts

Promovare la nivel naţional şi internaţional: Timişoara şi Timişul sunt destinaţia turistică a anului 2021

Robert Bloancă

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Bucureşti, Cluj şi Timiş- cele mai multe imobile vândute în februarie

Stefana Muresan

Wens Insipre Club un concept unic în Cluj Napoca

A. I.

Se redeschid ștrandurile și piscinele din Băile Felix și din Băile 1 Mai

Traian Dan

CTP invests 50 million EUR in the development of new logistics capacities around Timișoara

Ionut Oprea

Gazprom a găsit petrol în Timiș şi va începe producţia experimentală

Stefana Muresan

Clujenii de la TCI Contractor General și o companie ieșeană, contract de aproape 6 mil. euro pentru construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș

redactia

Mai multe afaceri din domeniul frumuseţii, din Timişoara, şi-au închis activitatea din cauza unei virgule

Robert Bloancă

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

Liber spre mare, pe Autostrada Soarelui, reparațiile se reiau din toamnă

Ligia Voro

La Timișoara se va construi un stadion ce va semăna cu arena Ilie Oană din Ploiești

Stefana Muresan

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Șomajul din Timiș crește în continuare influențat de pandemia de coronavirus

Robert Bloancă

În judeţul Timiş se câştigă cel mai bine din zona de vest. Autorităţile anunţă un salariu mediu net a ajuns la 3129 de lei

Robert Bloancă

Investiție inedită la poalele Tâmpei: doi brașoveni au transformat propria curte în glamping

Ion Surdu

Viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, la Giroc; investiție de peste 50 milioane euro

Stefana Muresan

Camera de Comerţ Bilaterală România – Palestina, deschisă oficial

Stefana Muresan

Peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Deltei Dunării, din fonduri europene

redactia

[Enjoy Transylvania!] Equestrian Tourism in Covasna

Transilvania Business

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

CJ Timiş va realiza, cu bani europeni, un nou drum de legătură între autostrada A1 şi Aeroportul Internaţional Timişoara

Robert Bloancă

[Enjoy Transylvania!] Drumul aurului

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Visit Maramureș App

Transilvania Business

Leave a Comment