Real Estate Ultimele stiri

Family Market, noul format lansat de IULIUS, în Bucium și Miroslava

Compania IULIUS va realiza anul acesta, în județul Iași, primele două proiecte de retail Family Market, noul concept care se pliază pe așteptările și necesitățile locuitorilor din zone rezidențiale în expansiune. Comuna Miroslava și cartierul Bucium din Iași vor beneficia de proiecte Family Market, care însumează o investiție totală de 16 milioane de euro. Pentru ambele dezvoltări este în desfășurare procesul de autorizare, lucrările vor demara în primăvara acestui an, iar termenul estimat de finalizare este ultimul trimestru din 2021.

Family Market înseamnă un loc în care ai acces la toate serviciile necesare, aproape de casă, punând accent pe eficiență, sustenabilitate și valorificarea timpului. Proiectele sunt dezvoltate în centrul unor zone cu densități mari de populație și răspund nevoilor particulare ale acestora, oferind economie de timp, acces la servicii inexistente în arealul proxim, dar și un spațiu social. Pentru că eficientizează deplasările în oraș pentru accesarea unor servicii cotidiene, au un impact pozitiv și în decongestionarea traficului.

„Experiența de peste două decenii a companiei IULIUS în realizarea și operarea unor proiecte mixte de amploare este sintetizată într-un format de retail de mici dimensiuni, personalizat nevoilor zonelor rezidențiale aflate în continuă dezvoltare. Ne dorim să oferim comunităților, la doar doi pași, toate serviciile și funcțiunile pe care și le doresc, fără a mai fi nevoiți să piardă timp în trafic pentru a le accesa. În același timp, reprezintă o platformă de susținere și promovare a producătorilor și antreprenorilor locali, care vor avea o prezență majoritară. Pe scurt, Family Market ușurează viața familiilor și le oferă facilitățile unui stil de viață urban și actual, în imediata apropiere”, a declarat Raluca Munteanu, Business Development Manager IULIUS.

Formatul de mici dimensiuni integrează atât supermarket, cât și un mix personalizat de servicii și locații ale producătorilor locali: carmangerie, fast-food, brutărie, băcănie, cofetărie, coffee shop, wine shop, spice&deli, produse naturiste, servicii de telefonie mobilă, farmacie, croitorie și curățătorie, coafor, barber shop, articole de grădină, pet-shop, articole casă&fashion, servicii medicale, agenție turism, florărie etc. Ambele proiecte includ și parcuri amenajate și spații de recreere, consolidate în zone de interacțiune socială.

Family Market din comuna Miroslava, parte din zona metropolitană a Iașului, va avea o suprafață închiriabilă de retail de aproximativ 7.700 mp și reprezintă o investiție de aproximativ 7 milioane de euro. Proiectul se dezvoltă în parteneriat cu Primăria Miroslava, în imediata vecinătate a instituției. Pe lângă supermarket și servicii, va fi amenajat și un parc de circa 4.200 mp, singurul din comună, cu arbori maturi, gazon și plante decorative, dar și alei pietonale, fântână arteziană și un monument dedicat eroilor. Proiectul include și o sală de evenimente, dar și concepte de recreere pentru toate vârstele. În plus, investiția presupune crearea a 137 de locuri de parcare, dar și lucrări de modernizare a infrastructurii, prin lărgirea străzii adiacente și reamenajarea stației de transport în comun din zonă.

Family Market din Bucium, un cartier în continuă expansiune al Iașului, va fi integrat într-un proiect rezidențial în dezvoltare de lângă Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, care aparține altei companii, ce nu face parte din grupul IULIUS. Va avea aproximativ 7.100 mp suprafață închiriabilă pentru supermarket și servicii și reprezintă o investiție de 9 milioane de euro. Ca parte a proiectului vor fi create peste 5.000 mp de spații verzi, alei de acces și de promenadă, precum și 188 de locuri de parcare.

Related posts

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Stefana Muresan

O Medalie a Centenarului va ajunge la 100 de personalități printre care Trump, Merkel, Macron

Stefana Muresan

Europa finanțează Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

FOTO: FORD România reia producția etapizat, cu măsuri de protecție

Ligia Voro

Românca Daniela Rus a fost numită consilier pe știință și tehnologie la Casa Albă

Papuc Irina

Delgaz Grid investește în acest an 5 milioane de lei în tehnologie modernă

Traian Dan

Ariston Thermo Romania: Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice

Papuc Irina

Primăria Sibiu anunță modernizarea unui alt cartier vechi de blocuri: investiție de aproape 40 de milioane de lei

Papuc Irina

Timișoara: Concurs de soluţii pentru construirea unui pasaj pietonal pe sub Spitalul Militar

Stefana Muresan

Premierul României, în inspecție la două fabrici din Maramureș

Nora Dumitrescu

Radu Coșarcă, noul președinte al CA al Cupru Min Abrud

Stefana Muresan

Implenia va lucra la Drumul Nordului până în 15 decembrie

Nora Dumitrescu

SMARTREE: Peste 75% dintre companiile mari oferă beneficii extrasalarile propriilor angajați

Stefana Muresan

Peste 4.600 de companii formează viitori meseriaşi. Continental, Schaeffler, Draexlmaier, Astra Vagoane Călători Arad – parteneriate cu şcolile

redactia

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Nora Dumitrescu

O nouă parcare în centrul Oradiei în valoare de peste 13,5 milioane de lei

Traian Dan

„Ghidul celor mai bune practici privind comunicarea în relația cu investitorii” by BVB

Ligia Voro

Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, va beneficia de o finanţare europeană de 160.000 de euro

redactia

Banca Transilvania va finanța un accelerator pentru tinerii hotelieri

Nora Dumitrescu

Cel mai nou laborator de electronica, inaugurat la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor din Braşov

redactia

Palatul Cultural din Câmpia Turzii va fi reabilitat cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Donaţie de o sută de mii de lei din partea Continental, în favoarea Clinicii ORL din Timişoara

Robert Bloancă

IMOTECA: Piața imobiliară se aliniază la standarde occidentale

Nicolae Pop

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

Leave a Comment