Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Audit pentru gestionarea deșeurilor în Maramureș

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Maramureș va comanda un audit pentru a se verifica dacă au fost respectate normele legale în vederea implementării proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) Sârbi – Fărcașa și pentru depozitarea deșeurilor pe platformele amenajate temporar.

”Am cerut colegilor să identifice o societate comercială cu expertiză pe zona de mediu care să realizeze un audit pe tot ce înseamnă deșeuri la nivelul județului Maramureș. Oamenii trebuie să știe cum s-au cheltuit fondurile alocate pe acest segment, dar și să aflăm cu toții cum am ajuns în impasul actual”, a subliniat președintele CJ, Ionel Bogdan.

Conducerea CJ Maramureș a încercat identificarea unui teren care să corespundă normelor de mediu în vederea amenajării unei platforme temporare de depozitare a deșeurilor. Aceasta are în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru protecția mediului și menținerea unor costuri decente pentru aceste servicii.

”Nu voi permite ca tarifele percepute la ora actuală de agenții economici să fie dublate. Acest lucru va duce automat la taxe foarte mari percepute de la maramureșeni. Vom identifica soluțiile potrivite pentru rezolvarea crizei create la nivelul județului. Avem în vedere ca pe termen mediu să gestionăm problema prin amenajarea unei platforme temporare și să finalizăm proiectului SMID până în 2023”, spune Bogdan.

Discuțiile pe acest segment continuă cu primarii unităților administrativ-teritoriale din județ, cu agenții economici și cu administratorii privați ai suprafețelor de teren pe care pot fi amenajate aceste platforme temporare de depozitare a deșeurilor menajere astfel încât problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clusterul de mobilier al Ardealului ia proporții la început de an

Articolul următor

Universal Alloy: piețele aeriene interne vor recupera mai repede

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share