Investitii Ultimele stiri

Start-up german, fondat de un sibian, a primit finanțare de 80 milioane de dolari. Printre investitori, frații miliardari de la BioNTech – producătorul vaccinului anti-Covid19

Konux, un start-up IT care dezvoltă o tehnologie de monitorizare a căilor ferate, a obținut 80 de milioane de dolari în cadrul unei runde de finanțare de la investitori de top din Europa, printre care se numără frații miliardari care dețin aproape jumătate din acțiunile producătorului medical BioNTech, care a dezvoltat vaccinul împotriva COVID-19. Printre fondatorii Konux se numără un tânăr originar din județul Sibiu.

Konux a fost fondat în orașul german Munchen în anul 2014 de către trei parteneri: Andreas Kunze, Vlad Lata și Dennis Humhal. Vlad Lata a plecat din Sibiu după absolvirea liceului pentru a-şi continua studiile la Universitatea Tehnică din Munchen, iar apoi la Universitatea Berkeley, în California, urmând apoi și un al doilea master de management în tehnologie la Centrul pentru Tehnologie Digitală și Management din Munchen. Anul trecut acesta a fondat un nou start-up în Germania, AVI Medical, care oferă o nouă dinamică, pozitivă, a relației dintre doctori și pacienți: medicină modernă și tehnologie de ultimă generație în asigurarea unui serviciu de sănătate și bunăstare de lungă durată.

Sistemul dezvoltat de Konux este folosit de mai multe țări europene printre care Germania și Suedia. Soluţia dezvoltată foloseşte inteligenţa artificială pentru a monitoriza traficul feroviar, astfel încât acesta să fie fluidizat şi să se evite întârzierile.

În cadrul rundei de finanțare Konux a obținut banii de la Sanno Capital, New Enterprise Associates, Dick Kramlich și Deutsche Invest Capital Partners, ceea ce va permite companiei să-și tripleze numărul de angajați, până la 300. Potrivit companiei, un nou investitor în cadrul acestei runde este investitorul de tehnologie Athos, al fraților Andreas și Thomas Struengmann, cei mai mari acționari ai BioNTech, compania ce a produs vaccinul împotriva COVID-19. Frații miliardari Struengmann au fondat în 1986 compania farmaceutică Hexal pe care au vândut-o în 2005 firmei Novartis AG.

Odată cu suma atrasă, Konux devine astfel cea mai mare companie de IA (Inteligență Artificială) din Europa în domeniul transportului sustenabil.

Fondatorul și CEO companiei, Andreas Kunze, crede că infrastructura de căi ferate „va juca un rol major în lunga noastră călătorie de reducere a emisiilor de CO2. Pentru a realiza acest lucru, infrastructura feroviară trebuie modernizată și digitalizată pentru a deveni alegerea de mobilitate de mâine. KONUX este perfect poziționat pentru a deveni un lider de piață global în domeniul transformării digitale a căilor ferate”.

KONUX este deja activă în zece țări, atât în ​​Europa, cât și pe cele mai importante piețe feroviare din Asia. La sfârșitul anului 2020, KONUX și Deutsche Bahn (DB) au încheiat primul acord cadru pe termen lung bazat pe tehnologia cloud SaaS cu privire la digitalizarea comutatoarelor DB, ca elemente critice ale infrastructurii feroviare pentru a face călătoria pasagerilor și transportul de marfă mai fiabil.

În 2019 compania a fost plasată de Forumul Economic Mondial în clasamentul celor mai inovative 30 de start-up-uri din lume.

FOTO principală: echipa Konux

Related posts

Airports warn of irreversible consequences to air connectivity, tourism and local economies

Ionut Oprea

Principalele resurse de energie primară ale României, în creștere în perioada ianuarie-octombrie

Papuc Irina

Brânză telemea și burduf, “made in USAMV”

Nora Dumitrescu

Tarom introduce cursele Timișoara-Iași, din vară Timișoara – Cluj

Stefana Muresan

Școli din Brașov, Mureș și Sibiu, dotate și reabilitate din fonduri europene

redactia

AGROLAND, retailer agricol românesc investește în resurse umane de top specializate

Ligia Voro

O plantație de aluni din Timiș produce materie primă pentru Ferrero Rocher sau Raffaello

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, cel mai important Digital Innovation Hub din centrul și estul Europei

Stefana Muresan

Trei supermarketuri strâng alimente pentru persoanele defavorizate la Cluj

Nora Dumitrescu

Bucharest- skyline transformation 2025 | RUSTLER: Austria – Romania, 1936 – 2021 – The Journey continues…

Ionut Oprea

Pe unde va merge spre Ungaria Drumul Expres Baia Mare – Satu Mare

Nora Dumitrescu

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

AUTORIZAȚIILE DE LIBERĂ TRECERE PRIN SATU MARE PENTRU AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ SE ELIBEREAZĂ ONLINE

Gruita Ienasoiu

Proiect pilot pentru profesori prin care se susține educația financiară în școli

Traian Dan

Mugur Isărescu a preluat preşedinţia CA al Centrului de Excelenţă în Finanţe

Traian Dan

Se decalează termenele pentru recensământul populației

Traian Dan

14 septembrie – termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru CECCAR

Ligia Voro

Patronatele cer parc industrial în Maramureș

Nora Dumitrescu

Universitatea „Transilvania” din Brașov: Infrastructură de cercetare high-tech la cel mai mare institut construit cu fonduri europene

Ion Surdu

Sibiul va prelua oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană

redactia

Românii și italienii, cei mai ingrijorați de schimbările climatice

Ligia Voro

Petroșaniul intră în șantier pe bani europeni

redactia

Mesajul șefului Simex: “Vânzarea și relocarea Micro ne vor reduce costurile”

Nora Dumitrescu

Pandemia scade chiriile la Cluj. Reduceri de până la 10%

Nora Dumitrescu

Leave a Comment