Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start-up german, fondat de un sibian, a primit finanțare de 80 milioane de dolari. Printre investitori, frații miliardari de la BioNTech – producătorul vaccinului anti-Covid19

Konux, un start-up IT care dezvoltă o tehnologie de monitorizare a căilor ferate, a obținut 80 de milioane de dolari în cadrul unei runde de finanțare de la investitori de top din Europa, printre care se numără frații miliardari care dețin aproape jumătate din acțiunile producătorului medical BioNTech, care a dezvoltat vaccinul împotriva COVID-19. Printre fondatorii Konux se numără un tânăr originar din județul Sibiu.

Konux a fost fondat în orașul german Munchen în anul 2014 de către trei parteneri: Andreas Kunze, Vlad Lata și Dennis Humhal. Vlad Lata a plecat din Sibiu după absolvirea liceului pentru a-şi continua studiile la Universitatea Tehnică din Munchen, iar apoi la Universitatea Berkeley, în California, urmând apoi și un al doilea master de management în tehnologie la Centrul pentru Tehnologie Digitală și Management din Munchen. Anul trecut acesta a fondat un nou start-up în Germania, AVI Medical, care oferă o nouă dinamică, pozitivă, a relației dintre doctori și pacienți: medicină modernă și tehnologie de ultimă generație în asigurarea unui serviciu de sănătate și bunăstare de lungă durată.

Sistemul dezvoltat de Konux este folosit de mai multe țări europene printre care Germania și Suedia. Soluţia dezvoltată foloseşte inteligenţa artificială pentru a monitoriza traficul feroviar, astfel încât acesta să fie fluidizat şi să se evite întârzierile.

În cadrul rundei de finanțare Konux a obținut banii de la Sanno Capital, New Enterprise Associates, Dick Kramlich și Deutsche Invest Capital Partners, ceea ce va permite companiei să-și tripleze numărul de angajați, până la 300. Potrivit companiei, un nou investitor în cadrul acestei runde este investitorul de tehnologie Athos, al fraților Andreas și Thomas Struengmann, cei mai mari acționari ai BioNTech, compania ce a produs vaccinul împotriva COVID-19. Frații miliardari Struengmann au fondat în 1986 compania farmaceutică Hexal pe care au vândut-o în 2005 firmei Novartis AG.

Odată cu suma atrasă, Konux devine astfel cea mai mare companie de IA (Inteligență Artificială) din Europa în domeniul transportului sustenabil.

Fondatorul și CEO companiei, Andreas Kunze, crede că infrastructura de căi ferate „va juca un rol major în lunga noastră călătorie de reducere a emisiilor de CO2. Pentru a realiza acest lucru, infrastructura feroviară trebuie modernizată și digitalizată pentru a deveni alegerea de mobilitate de mâine. KONUX este perfect poziționat pentru a deveni un lider de piață global în domeniul transformării digitale a căilor ferate”.

KONUX este deja activă în zece țări, atât în ​​Europa, cât și pe cele mai importante piețe feroviare din Asia. La sfârșitul anului 2020, KONUX și Deutsche Bahn (DB) au încheiat primul acord cadru pe termen lung bazat pe tehnologia cloud SaaS cu privire la digitalizarea comutatoarelor DB, ca elemente critice ale infrastructurii feroviare pentru a face călătoria pasagerilor și transportul de marfă mai fiabil.

În 2019 compania a fost plasată de Forumul Economic Mondial în clasamentul celor mai inovative 30 de start-up-uri din lume.

FOTO principală: echipa Konux

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Search Corporation va face documentația pentru Drumul Expres A3

Articolul următor

Silcotub își dublează producția de componente pentru airbag

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share