Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe elaborarea SF-ului pentru Centura Vest a Timișoarei

CNAIR a dat ordinul de începere a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcției Centurii Timișoara Vest, au anunțat în această după-amiază reprezentanții companiei naționale.

 

“O veste bună de la Ministerul Transporturilor: astăzi a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timișoara Vest.

În iunie anul trecut spuneam că voi insista pe acest subiect „până se întâmplă ceva și se mișcă lucrurile”.

Astăzi, lucrurile se mișcă. Finalizarea centurii orașului Timișoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcționa pe deplin, mai ales la un oraș în câmpie, decât dacă este un inel complet.

Centura Nord (în trafic) și Centura Sud (în construcție) au fost proiectate, din păcate, cu 1 bandă pe sens și nu mai putem schimba trecutul.

Dar pentru proiectul de astăzi, Centura Vest, de-abia acum facem proiectul și îmi doresc să fie un drum modern și sigur, cu 2 benzi pe sens și separatoare mediane, așa cum merită în 2021 un oraș de importanța Timișoarei”, este mesajul ministrului Cătălin Drulă, postat pe pagina sa publică de FB. 

Proiectantul care va realiza documentația, având la dispoziție un termen de 12 luni, este SEARCH CORPORATION S.R.L.. Valoarea contractului se cifrează la 3.658.195,15 lei fără TVA.

Lungimea estimată a Variantei de Ocolire Timișoara Vest este de 22 km.

Sursa foto: Cătălin Drulă

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Statul Român vs propolis de la Melidava

Articolul următor

Casa Sindicatelor din Zalău, modernizată din fonduri private

Citește și:
Citeste mai mult

Când vor fi gata centurile Maramureșului

Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre ce prevede încheierea unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a…
Citeste mai mult

Parc de panouri solare la Salonta

Săptămâna trecută, Primăria Salonta a depus la Fondurile Norvegiene planul tehnic pentru construirea unui parc de panouri solare…
Citeste mai mult

Cluj Arena, în cărți pentru Euro U21

O delegație a Union of European Football Associations (UEFA) a vizitat Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share