Sanatate Slider

Statul Român vs propolis de la Melidava

ANPC ne-a sancționat cu avertisment pentru că am publicat pe site-ul Melidava un comunicat în care am precizat că mai multe persoane infectate cu COVID-19 și-au negativat testele după ce au consumat propolis. De ce am fost sancționați? Pentru că afirmațiile noastre nu au fost sprijinite de studii științifice care să probeze acest lucru.

La DIGI TV, în 16 ianuarie 2021, un ginecolog cerea ca femeilor gravide să nu li se interzică vaccinarea. Deși nu există studii că vaccinul este sigur pentru femeile gravide și pentru făt.

Senzațional a fost că medicul a făcut următoare afirmație în sprijinul cererii sale: comunitatea medicilor ginecologi folosește sute de produse pentru care nu există studii științifice că ar fi utile în a trata diverse afecțiuni la gravide. Ele sunt totuși folosite printr-un consens al specialiștilor…  Adică în traducere: ai terminat medicina și ai ales specializarea  în obstretică și ginecologie, astea sunt medicamentele. Nu au studii, dar astea sunt. Și pe astea le folosești în meseria ta, dacă vrei s-o faci. Capire? Nu te obligă nimeni să te faci medic.

În decembrie 2015, DSP Timiș ne-a sancționat cu 3.000 lei amendă pentru că am făcut afirmația că pulberea de zeolit aplicată local în periaj dentar are efecte dezinfectante locale. Ceea ce este și simplu de înțeles și probat prin studiul prosop / jet de aer. S-a demonstrat științific că ștergerea mâinilor cu un prosop îndepărtează mai multe bacterii decât prin menținerea mâinilor în jet de aer (air blade). Logica este similară în cazul periajului dentar cu un produs cu efect ușor abraziv.

La câteva luni după sancționarea noastră de către DSP Timiș a venit bomba Hexipharma. Nimeni de la DSP nu a fost sancționat vreodată pentru neglijență în serviciu, în condițiile în care angajații lor au atribuții de îndrumare și verificare a condițiilor medicale din spitale. Sistemul de sănătate din România raporta la momentul respectiv peste 80.000 de infecții intraspitalicești, multe soldate cu decesul bolnavilor (remeber Colectiv). Nimeni din DSP-uri nu a fost adus în instanță pentru neglijență în serviciu și complicitate la omucidere.

Corb la corb nu-și scoate ochii, spune un proverb românesc…

De ce am ales să nu ne judecăm cu statul pentru a demonstra prin sentință judecătorească că propolisul este util în a trata COVID-19? Simplu: pentru că nu am avut suficientă susținere din partea celor care au beneficiat de sfaturile  și produsele noastre. Entuziaștii care ne-au adus laude exagerate nu au fost în stare să completeze un formular sau să ne dea o declarație.

Unii și-au declarat intenția verbală de a ne ajuta, dar au neglijat să ne susțină și prin documente probatorii. De ce? De frică? Din egoism, prostie sau răutate ? Nu știm, dar așa s-a întâmplat.

Am sesizat Comisia de medicină alternativă a Ministerului Sănătății din România asupra rezultatelor noastre. Am primit răspunsul acestei comisii: da este foarte interesant, ar trebui să se întreprindă ceva…

Din martie 2020, când țara a intrat în carantină pentru 100 de infectări pe zi și până azi s-au publicat zeci de studii care demonstrează utilitatea propolisului în a trata infecția cu COVID-19. Api-fito-aroma-terapia este disciplină medicală recunoscută de Statul Român, prin specializare post-universitară, acreditată de ministerul sănătății. Există specialiști în api-fito-aroma-terapie și în România și în lume. Există un consens al acestor specialiști și studii științiifce că propolisul are puternice efecte antivirale.

Cu toate acestea vaccinul reprezintă singura rază de speranță…

Și dacă nu va fi așa ?

 

Gabriel-Silviu Aoșan,

administrator Melidava

Related posts

Spălătoria auto self-service, generatoare de venit pasiv pe timp de criză

Tirdea Ionut

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

Stefana Muresan

ALTEX introduce chatboţi pentru simplificarea proceselor de resurse umane

Traian Dan

Aur'a, apa plată din Munţii Banatului, la petrecerile private de la Festivalul de Film de la Cannes

Stefana Muresan

Creștere de aproape 11% a veniturilor Digi Communications NV

Traian Dan

EnergoBit contestă amenda Consiliului Concurenţei şi merge în instanţă

Ligia Voro

Orădenii sunt invitați să-și achite impozitele şi taxele online

Traian Dan

Hornbach investește 28,5 milioane de euro în magazinul inaugurat la Oradea

Traian Dan

100 de măsuri urgente pentru starea economiei în contextul COVID-19

Ligia Voro

Fostul rector al UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, director medical al Spitalului Regina Maria din Cluj

Stefana Muresan

Fonduri europene de 5 milioane euro pentru Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Stefana Muresan

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș: ”UMFST va trebui să găsească soluții de interacțiune cu producătorii și cu beneficiarii de tehnologie”

Stefana Muresan

Adrian Ionel, director general: „Interesul major al UNIFARM a fost sănătatea medicilor și a pacienților din sistemul de sănătate românesc”

redactia

Logistics demand holds up, Romania a strategic market for WDP

Ionut Oprea

Cosmin BOIANGIU, Reprezentant Permanent adjunct: „România trebuie să aibă întotdeauna încredere în sine”  

Ligia Voro

DOCTOR ALO. Grijile tale au acum o soluție profesionistă

Stefana Muresan

Oradea Startups Report – oglinda IT-ului orădean, premieră realizată de Oradea Tech Hub

Traian Dan

Statuia arhitectului orădean Rimanóczy Kálmán Jr. dezvelita la Oradea

Traian Dan

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

Împăduriri pe aproape 125 de ha în Bihor

Traian Dan

Regele Mihai, simbolul demnității noastre uitate

Stefana Muresan

CNIPMMR solicită sprijin economic pentru impactul COVID-19

Traian Dan

Oradea supravegheată cu 447 de camere video

Traian Dan

Leave a Comment