Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Statul Român vs propolis de la Melidava

ANPC ne-a sancționat cu avertisment pentru că am publicat pe site-ul Melidava un comunicat în care am precizat că mai multe persoane infectate cu COVID-19 și-au negativat testele după ce au consumat propolis. De ce am fost sancționați? Pentru că afirmațiile noastre nu au fost sprijinite de studii științifice care să probeze acest lucru.

La DIGI TV, în 16 ianuarie 2021, un ginecolog cerea ca femeilor gravide să nu li se interzică vaccinarea. Deși nu există studii că vaccinul este sigur pentru femeile gravide și pentru făt.

Senzațional a fost că medicul a făcut următoare afirmație în sprijinul cererii sale: comunitatea medicilor ginecologi folosește sute de produse pentru care nu există studii științifice că ar fi utile în a trata diverse afecțiuni la gravide. Ele sunt totuși folosite printr-un consens al specialiștilor…  Adică în traducere: ai terminat medicina și ai ales specializarea  în obstretică și ginecologie, astea sunt medicamentele. Nu au studii, dar astea sunt. Și pe astea le folosești în meseria ta, dacă vrei s-o faci. Capire? Nu te obligă nimeni să te faci medic.

În decembrie 2015, DSP Timiș ne-a sancționat cu 3.000 lei amendă pentru că am făcut afirmația că pulberea de zeolit aplicată local în periaj dentar are efecte dezinfectante locale. Ceea ce este și simplu de înțeles și probat prin studiul prosop / jet de aer. S-a demonstrat științific că ștergerea mâinilor cu un prosop îndepărtează mai multe bacterii decât prin menținerea mâinilor în jet de aer (air blade). Logica este similară în cazul periajului dentar cu un produs cu efect ușor abraziv.

La câteva luni după sancționarea noastră de către DSP Timiș a venit bomba Hexipharma. Nimeni de la DSP nu a fost sancționat vreodată pentru neglijență în serviciu, în condițiile în care angajații lor au atribuții de îndrumare și verificare a condițiilor medicale din spitale. Sistemul de sănătate din România raporta la momentul respectiv peste 80.000 de infecții intraspitalicești, multe soldate cu decesul bolnavilor (remeber Colectiv). Nimeni din DSP-uri nu a fost adus în instanță pentru neglijență în serviciu și complicitate la omucidere.

Corb la corb nu-și scoate ochii, spune un proverb românesc…

De ce am ales să nu ne judecăm cu statul pentru a demonstra prin sentință judecătorească că propolisul este util în a trata COVID-19? Simplu: pentru că nu am avut suficientă susținere din partea celor care au beneficiat de sfaturile  și produsele noastre. Entuziaștii care ne-au adus laude exagerate nu au fost în stare să completeze un formular sau să ne dea o declarație.

Unii și-au declarat intenția verbală de a ne ajuta, dar au neglijat să ne susțină și prin documente probatorii. De ce? De frică? Din egoism, prostie sau răutate ? Nu știm, dar așa s-a întâmplat.

Am sesizat Comisia de medicină alternativă a Ministerului Sănătății din România asupra rezultatelor noastre. Am primit răspunsul acestei comisii: da este foarte interesant, ar trebui să se întreprindă ceva…

Din martie 2020, când țara a intrat în carantină pentru 100 de infectări pe zi și până azi s-au publicat zeci de studii care demonstrează utilitatea propolisului în a trata infecția cu COVID-19. Api-fito-aroma-terapia este disciplină medicală recunoscută de Statul Român, prin specializare post-universitară, acreditată de ministerul sănătății. Există specialiști în api-fito-aroma-terapie și în România și în lume. Există un consens al acestor specialiști și studii științiifce că propolisul are puternice efecte antivirale.

Cu toate acestea vaccinul reprezintă singura rază de speranță…

Și dacă nu va fi așa ?

 

Gabriel-Silviu Aoșan,

administrator Melidava

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cecilia Tudor este numită managing director Renault Brand South Eastern Europe

Articolul următor

Începe elaborarea SF-ului pentru Centura Vest a Timișoarei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MIPIM AWARDS 2024 WINNERS ANNOUNCED

The world’s best development projects have been honoured in Cannes. MIPIM, the world’s largest international real estate event,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share