IT&C Real Estate Ultimele stiri

EAD Group, lider portughez în soluții de digitalizare a arhivelor, intră pe piața din România

EAD – Empresa de Arquivo de Documentação SA, una dintre cele mai mari companii portugheze din domeniul arhivării digitale, vine în România, prima piață externă în care compania își extinde activitatea, și îl numește pe Bruno Amaro în funcția de Country Manager.

Ceea ce diferențiază EAD în piața de soluții de arhivare digitală sunt propriile soluții prin care transformă fluxul de lucru fizic al documentelor în unul digitalizat, dar și propria echipă IT. EAD aduce pe piața din România o aplicație proprie de management și flux de lucru al documentelor (DMS), denumită Read, Write & Share (RWS) disponibilă în formă SaaS (Software as a Service), ce poate fi adaptată la nevoile fiecărei organizații.

În ceea ce privește oportunitatea de a intra pe piața din România, Bruno Amaro, Country Manager EAD Digital, explică: „Antreprenorii români și în special Statul privesc acum foarte atent transformarea digitală și serviciile remote, în contextul creat de pandemie. Dacă țările din vest au demarat acest proces de câțiva ani și văd deja beneficiile, România se află la început de drum și considerăm că experiența noastră de peste 15 ani în Portugalia poate reprezenta o contribuție valoroasă. Ne concentrăm în special pe sectorul privat, o parte din portofoliul nostru local este format din companii din domeniul financiar, energie, pharma și real estate, dar și pe sectorul public unde avem o expertiză solidă în simplificarea unor procese birocratice”.

Bruno Amaro mai adaugă: „Conform unor studii de piață, există o corelație directă între numărul populației unei țări și volumul de documente existent (cutiile cu arhivă). România are în jur de 20 de milioane de cutii cu arhivă (29 miliarde de pagini) din care se estimează că 10% vor fi scanate (2,9 miliarde) și gestionate electronic. În ceea ce privește atractivitatea pieței, cifrele vorbesc de la sine”.

În România, EAD Digital oferă servicii de Business Process Outsourcing (BPO), de scanare și optimizare a proceselor bazate pe documente (fluxuri de lucru digitale), dar și soluții de tip virtual mail-room și cloud storage.

„Astfel de servicii sunt esențiale în continuarea procesului de ,business as usual’, când companiile au fost nevoite să se adapteze din mers la ,work from home’ și la respectarea regulilor de distanțare socială. Restricțiile impuse în întreaga lume au afectat toate industriile, în mod special din punct de vedere al proceselor care implică hârtiile și prezența fizică la birou. Prin scanarea celor mai importante documente din arhivele companiilor, crearea unor baze de date în cloud și inserarea noilor documente într-un flux de lucru digitalizat, angajații din toate departamentele (financiar, contabilitate, legal, HR, vânzări, etc.) nu vor mai trebui să fie prezenți fizic la birou, ci vor putea accesa documentele prin câteva click-uri”, declară Bruno Amaro.

Din portofoliul EAD Group fac parte peste 500 de companii internaționale de top, precum Vodafone, Nestlé, Renault, BBVA, Janssen, Johnson’s, Abbott, Generali, Otis, Oracle, BNP, Cepsa.

„Cererea din ce în ce mai mare a companiilor multinaționale de a integra procesele pe care le-am implementat în Portugalia și în alte țări în care acestea sunt prezente a fost principalul motor pentru extinderea noastră, dar nu singurul. Vrem să ajutăm organizațiile și companiile românești să își eficientizeze afacerile. Vasta experiență a EAD și nevoia în creștere de know-how calificat pe piața românească fac din această filială o provocare motivantă în sectorul de management al documentelor” afirmă Bruno Amaro.

Oportunitățile oferite de EAD Digital pentru companiile din România sunt nenumărate, cele mai bune exemple fiind soluțiile care țin de scanarea/indexarea documentelor, automatizarea proceselor pentru generarea adeverințelor necesare dosarelor de pensie sau cele de extragere a datelor din documente financiare sau de orice altă natură. Din estimările EAD, cererea transformării digitale de pe piața românească a crescut în ultimii 3 ani, perioadă în care s-au scanat sub 500 de milioane de pagini dintr-un potențial de aproape 3 miliarde.

Related posts

Huf extends development center in Romania

Nicolae Pop

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

Spitalele regionale, construite cu bani europeni

redactia

Google, primul Atelier Digital din România la Facultatea de Management în Producție și Transporturi Timișoara

Stefana Muresan

România, a doua cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III

redactia

Oradea va avea un Arheoparc in incinta Palatului Princiar al Cetatii Oradea, investiție de peste 2 mil. lei

Stefana Muresan

Proiectul de creare a unui parc pe o fostă groapă de gunoi în Sibiu, scos la licitație

Papuc Irina

Retrasib Sibiu, cu un nou președinte al CA

Ligia Voro

Un oraș în oraș: Proiect pe 237 de hectare, care va avea 15-20.000 de locuințe, la Cluj Napoca

redactia

Două noi programe de studiu la Universitatea Oradea din acest an

Traian Dan

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

Câmpia Turzii va avea un complex sportiv cu skate park

Nora Dumitrescu

Singurul oraş cu tren de mare viteză de 160 km/h vrea să mai cumpere 28 de tramvaie

Stefana Muresan

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Stefana Muresan

Investițiile anului în Aiud: Proiecte de peste 59 milioane de lei vor fi derulate în 2020

Papuc Irina

Cel mai bun restaurant al Clujului, redeschis după o jumătate de an

Nora Dumitrescu

Eticheta Bun de Maramureș va fi eliberată gratuit

Nora Dumitrescu

Românii și belgienii își dispută proiectarea noii zone Expo Transilvania

Nora Dumitrescu

Peste 900 milioane de euro pentru dotarea structurilor medicale de urgenţă, până în 2021

redactia

Cel mai mare jobshop privat din Cluj se digitalizează

Nora Dumitrescu

Invenţii ”smart” ale românilor în domeniul medicinei. Telefonul mobil, cel mai rapid radiolog

redactia

Federația Patronilor Bihor organizează conferințe online pentru antreprenori

Traian Dan

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Traian Dan

Proiectul de 450 de milioane de euro, Iulius Town Timișoara, a primit cinci stele din partea The European Property Awards

Robert Bloancă

Leave a Comment