Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mai multe orașe din România vor primi autobuze electrice, cu bani europeni, printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării este aproape de finalizarea unei noi runde a proiectului de anvergură, prin care orașele României vor fi dotate cu sute de autobuze electrice. În această etapă vor primi mijloace de transport Timișoara, Brașov, Alexandria, Drobeta-Turnu Severin, Brăila, Constanța, Focșani, Slobozia și Lugoj sau Târgu Mureș. Programul este derulat la nivel național, din fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării. Licitația ar urma să fie finalizată în cea de a doua parte a lunii martie, iar 44 din cele 131 de autobuze solicitate vor putea ajunge în capitala Banatului.

A fost realizată cu succes, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației etapele premergătoare pentru încă o licitație, cea pentru achiziția a 131 de autobuze electrice. În cadrul acesteia sunt cuprinse și cele 44 destinate Timișoarei.

”În legătură cu achiziția pentru Timișoara, după eșecul primei licitații, care a durat și extrem de mult, m-am implicat alături de echipa din minister și am simplificat și clarificat condițiile din caietul de sarcini. (…) În urma discuției cu echipa din minister, și intrând în detaliu pe procedură, am făcut un calcul și în data de 29 martie ar trebui să știm câștigătorul, iar dacă se va solicita prelungirea cu 80 de zile, cel mai târziu vom ști câștigătorul în 16 iulie.”, am aflat de la Cătălin Iapă, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării.

În urma stabilirii câștigătorului, urmează ca 44 de autobuze electrice lungi, de câte 18 metri să ajungă la Timișoara. Întrucât termenul de depunere a contestațiilor a expirat și nu s-au primit contestații, urmează să fie încheiat contractul de furnizare pentru următoarele 7 loturi din cadrul programului, inclusiv cel timișorean. Autoritatea contractantă întocmește raportul procedurii într-un termen care să nu depășească 60 de zile lucrătoare. Astfel, la termenul maxim de 10 martie 2021 se adaugă zile pe care le au la dispoziție observatorii ANAP de a emite avizul conform condiționat sau necondiționat după cum urmează : 3 zile lucrătoare pentru verificarea evaluării DUAE, 4 zile lucrătoare pentru verificarea evaluării propunerilor tehnice, 2 zile lucrătoare pentru verificarea evaluării propunerilor financiare, 3 zile lucrătoare pentru verificarea Raportului Procedurii. În concluzie, termenul final al acestei licitații este 29 martie 2021.

În conformitate cu legislația, în cazuri temeinic justificate și cu aprobarea conducătorului autorității contractante, termenul de întocmire a raportului procedurii se poate prelungi o singură dată, cu un termen ce nu poate depăși 80 de zile lucrătoare. Astfel, termenul maxim pentru finalizarea procedurii este 16 iulie 2021.

În această componentă a proiectului sunt incluse trei loturi. Primul este cel pentru Brașov și Timișoara; cel de-al doilea pentru Alexandria, Drobeta-Turnu Severin, Brăila, Constanța, Focșani, Slobozia și Lugoj; iar cel de-al treilea lot pentru Iași, jud. Neamț, Târgu Mureș și jud. Tulcea.

Finanțarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O comună din Timiș pregătește un proiect de utilizare a energiei geotermale, în valoare de șase milioane de euro

Articolul următor

Investiții străine în Transilvania: DS Smith vrea să dezvolte o stație modernă de tratare a apelor tehnologice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share