Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Hornbach și-a sporit cifra de afaceri în pandemie

Hornbach

Grupul Hornbach își menține trendul crescător în primele nouă luni ale anului 2020/21: cifra de afaceri a crescut cu 20,2%, la 4,5mld. euro, în primele nouă luni

Potrivit companiei, și în perioada celui de-al doilea val de infecții cu coronavirus oamenii cheltuiesc sume semnificativ mai mari pentru a-și înfrumuseța casele sau pentru proiectele de renovare. Trendul constant de la izbucnirea pandemiei se reflectă clar în cifrele de afaceri actuale ale Grupului Hornbach (concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA): astfel, în cel de-al III-lea trimestru al anului fiscal 2020/21 (de la 1 septembrie până la 30 noiembrie 2020), cifra de afaceri a crescut cu 20,3%, atingând nivelul de 1.371 mil. euro.

În primele nouă luni ale exercițiului financiar în curs, cifra de afaceri a Grupului Hornbach s-a majorat cu 20,2%, atingând 4.503,1 mil. euro (anul precedent 3.745,3 mil. euro). Ca rezultat al rapoartelor de cost îmbunătățite, veniturile Grupului pentru primele nouă luni ale anului 2020/21 au arătat o creștere puternic disproporționată în comparație cu creșterea cifrei de afaceri. Previziunile Grupului Hornbach de la începutul lunii noiembrie 2020 în privința cifrei de afaceri și a venitului pentru întreg anul 2020/21 au fost confirmate, cu toate că măsurile restrictive dure din Germania, Olanda, Austria și Slovacia au sporit semnificativ riscurile privind evoluția afacerii Grupului în ultimul trimestru (de la 1 decembrie 2020 până la 28 februarie 2021).

„Ne putem considera foarte norocoși cu evoluția afacerii până în prezent. Acest lucru reflectă, în primul rând, comportamentul semnificativ schimbat al clienților de la debutul pandemiei. O viață atractivă și sigură între proprii pereți a devenit obiectivul cheie. Există o mare nevoie zilnică de produse DIY și de consiliere – nu doar pentru că un robinet picură sau un aparat electric s-a stricat și trebuie reparat, ci și pentru că bricolajul oferă o ocupație semnificativă în situații de criză și cu puține alternative disponibile“, a declarat Albrecht Hornbach, președintele Consiliului de Administrație Hornbach Management AG, conform unui comunicat de presă al companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două orașe din Transilvania, ținte pentru showroom-uri de mobilă

Articolul următor

Tren urban Sibiu-Șelimbăr: au fost analizate patru scenarii. Pașii pe care trebuie să-i facă cele două administrații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share