Infrastructura Judete Sibiu Transport Ultimele stiri

Tren urban Sibiu-Șelimbăr: au fost analizate patru scenarii. Pașii pe care trebuie să-i facă cele două administrații

Primarii din Sibiu și Șelimbăr sunt de acord cu pregătirea și depunerea documentelor necesare pentru inițierea proiectului de dezvoltare a uniu tren urban care să lege cele două localități. Într-un comunicat de presă, reprezentanții primăriei Sibiu precizează că investiția se dorește a fi realizată cu fonduri europene, 80% din infrastructura necesară aparținând CFR.

„Continuăm demersurile pentru realizarea trenului periurban Sibiu. Pentru o mai bună conectivitate între zona periurbană și municipiul Sibiu, traseul trenului urban va include, într-o primă etapă, legătura dintre Șelimbăr, zona industrială vest și Aeroportul Sibiu. Pentru aceasta este necesară încheierea unui acord de parteneriat între Municipiul Sibiu și comuna Șelimbăr. Am purtat discuții cu domnul primar Grecu și mi-a confirmat întreaga sa deschidere pentru a sprijini acest proiect care va crește și îmbunătăți mobilitatea în zonă. Prin acest acord Municipiul Sibiu va fi mandatat să pregătească și să depună documentația necesară pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Potrivit administrației sibiene, acordul de parteneriat între Sibiu și Șelimbăr este necesar din două motive. Primul este că Primăria Sibiu intenționează să solicite finanțare din fonduri europene, iar pentru a le obține este necesar acordul celor două unități administrativ-teritoriale de pe viitorul traseu al trenului. Al doilea motiv ține de stabilirea rolurilor și obligațiilor care revin administrațiilor locale din Sibiu și respectiv Șelimbăr în realizarea proiectului, aceea a elaborării documentațiilor tehnice și economice.

Acordul de parteneriat va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Sibiu de la sfârșitul acestei luni, același demers fiind inițiat și de Primăria Șelimbăr, se mențioenază în comunicatul transmis de Primăria Sibiu.

S-au analizat patru scenarii

Reprezentanții Primăriei Sibiu precizează că până în prezent a purtat discuții și o corespondență amplă cu Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor și CFR sucursala Brașov privind necesitatea introducerii acestui nou mijloc de transport în comun, precum și pe tema finanțării proiectului din fonduri europene.

O echipă de experți în domeniu contractată de Primăria Sibiu a realizat studiul de trafic pentru acest obiectiv, zona studiată cuprinzând întreg municipiul Sibiu și zona periurbană adiacentă (Șelimbăr, Cristian și Cisnădie). Au fost analizate patru scenarii pentru traseu, din care, cel care oferă cele mai multe beneficii, este pe ruta Șelimbăr – zona industrială vest/Aeroportul Internațional Sibiu, cu ramificație înspre cartierul Tilișca. Acest traseu oferă posibilitatea extinderii către Cisnădie, într-o a doua etapă a II-a a proiectului. Traseul propus se suprapune în proporție de aproximativ 80% pe liniile CFR existente, iar diferența va fi asigurată prin utilizarea liniilor industriale existente în municipiul Sibiu”.

Următorul pas va avea loc după aprobarea de către cele două consilii locale a Acordului de parteneriat și semnarea efectivă a acestuia. Primăria Sibiu va depune la Ministerul Transporturilor fișa de proiect în vederea aprobării finanțării pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, alte documentații de specialitate). Ulterior, Primăria Sibiu va face demersurile pentru încheierea unui Acord de parteneriat și cu CFR pentru implementarea proiectului.

Related posts

Școală de 5 milioane de euro în fostele unități militare de la Giroc, cu bani europeni

redactia

Ariston Thermo România deschide cel mai modern showroom din nord-vestul țării

Ligia Voro

Timișoara rămâne, deocamdată, cu buzele umflate în proiectul de dotare cu autobuze electrice

Robert Bloancă

Testarea prin metoda PCR pentru depistarea Covid-19 a demarat la Sibiu

Papuc Irina

România, a şaptea piaţă de bere din Europa. Volumul pieţei berii a crescut uşor în 2019 în volum

Ion Surdu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking I: Violeta Oltean, director general MAVIPROD: “Nimic nu este mai frumos decât să ai o afacere proprie pe care să o vezi cum crește, din nimic, și ajunge acolo unde nici nu ai visat!”

Ligia Voro

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Alătură-te revoluției verzi!: Hidroelectrica a lansat noi oferte de furnizare a energiei electrice

Ligia Voro

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

Primăria Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia. Documentarele, difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi

redactia

Apare un cartier nou la Baia Mare: Pintea Viteazul

Nora Dumitrescu

EMS – supplier of the best flooring systems

redactia

Oradea, Târgu Mureș și Timișoara – orașele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Un antreprenor de 25 ani își folosește bolizii Lamborghini și Ferrari în jocurile pe care le creează

Stefana Muresan

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

Comunele Ciugud și Sîntimbru s-au asociat pentru a construi un drum între ele cu fonduri europene

Ion Surdu

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Pombis din Bistriţa-Năsăud vinde retailerilor fructe şi sucuri de 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 8: Oprea Avicom și Puiul de Crăiești. Succesul construit pas cu pas

Transilvania Business

ROVENSA extinde afacerile de biocontrol, prin achiziția Grupului Agrotecnología

Ioan Sandor

P3 Logistics Parks semnează două noi contracte de închiriere cu Uniprest Instal și Norm Fasteners

Papuc Irina

Amylon Sibiu, investiție de aproape 7 milioane de lei în două terenuri

Stefana Muresan

TRANSGAZ, proiect finalizat. Este asigurată infrastructura aducerii gazelor din Marea Neagră

redactia

A fost inaugurata noua ruta interna cu TAROM: Primul zbor IASI-TIMISOARA leaga Moldova de Banat

Stefana Muresan

Leave a Comment