Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patronatele cer parc industrial în Maramureș

Autoritățile județene vor înființa o companie care va gestiona viitoarele parcuri industriale publice și au propus parteneriate primăriilor care dețin terenuri în zonele vizate.

“În prezent se fac demersurile necesare pentru înființarea companiei care va gestiona parcurile industriale și totodată se pregătesc parteneriatele cu primăriile care dețin terenuri în zonele vizate. Ulterior vor fi depuse cereri de finanțare din fonduri europene în vederea realizării infrastructurii de care au nevoie aceste parcuri pentru a fi funcționale și atractive pentru investitori.

Parcurile industriale, științifice sau tehnologice sunt atractive pentru investitori. Dezvoltatorii își doresc siguranța că vor beneficia de facilități importante ca reduceri de taxe și impozite, stabilirea unor chirii anuale sub nivelul pieței, că vor avea acces la infrastructură, vor găsi cu ușurință forță de muncă, precum și alte beneficii atât de necesare pentru dezvoltarea mediului economic”, a transmis forul județean din Maramureș.

”Am purtat discuții cu Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) pe tema înființării unei comisii consultative în care să se regăsească reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile din Maramureș.

Cred într-un parteneriat real cu mediul de afaceri, sunt deschis la ideea înființării acestei comisii consultative și voi începe curând discuțiile cu antreprenorii pentru a face funcțional cât mai repede acest demers. Am discutat concret despre parcurile industriale, științifice și tehnologice pe care urmează să le dezvoltăm în Maramureș”, a punctat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Polul principal de deschidere pentru infrastructura aeriană a județului este Aeroportul Internațional Maramureș, susțin reprezentanții UNPR. Împreună cu operatorii, CJ Maramureș caută soluții pentru a deschide în acest an rute externe, cu mențiunea că are în vedere evoluția pandemiei și consecințele economice cauzate de acest aspect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Poiana Turda a devenit primul partener al Școlii EMS

Articolul următor

În județul Suceava, producții record la porumb cu hibrizii Pioneer®

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share