Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ofertele furnizorilor energie electrică se pot compara pe site-ul Consiliului Concurenței

Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor energie electrică sunt acum disponibile și pe pagina web a autorității de concurență, www.consiliulconcurentei.ro. În contextul liberalizării pieței de energie electrică, comparatorul de tarife realizat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a fost accesat de mulți consumatori casnici pentru a analiza ofertele furnizorilor, ceea ce a dus la o îngreunare a funcționării acestuia. Ca urmare, Consiliul Concurenței și ANRE au decis ca cele două platforme pentru compararea ofertelor (gaze naturale și energie electrică) să poată fi accesate și de pe site-ul autorității de concurență, datele și informațiile din aplicație fiind furnizate de ANRE.

Comparatoarele de tarife sunt aplicații prin intermediul cărora consumatorii pot analiza ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică și pot accesa, în mod direct şi centralizat, informaţii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare încheierii contractelor, modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor.

De asemenea, utilizatorii pot face simulări privind valoarea facturii, prin introducerea datelor referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual, putând, astfel, compara ofertele pentru a o alege cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Documentația tehnică aferentă Drumului Expres Oradea - Arad în licitație publică

Articolul următor

Galbenul, una dintre culorile anului 2021. Află de AICI cum o să o porți dacă ești adepta unui stil conservator

Citește si:
Total
0
Share