Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Unirii, ritm lent la proiectare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a somat proiectantul spaniol al sectorului Târgu-Mureș – Târgu-Neamț din Autostrada 8 să aloce personal și utilaje pentru finalizarea studiilor geotehnice.  

Instituția consideră că A8 este o investiție de o importanță strategică pentru România, iar dezvoltarea zonei Moldovei, integrată cu restul regiunilor țării, este o prioritate pentru Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) și CNAIR.

”În proiectarea sectorului Târgu Mureș – Târgu-Neamț există o incapacitate constatată de-a lungul timpului la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. În fiecare luni, la sediul MTI analizăm stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect.

În cadrul acestui grup interinstituțional participă autoritățile publice centrale care concură la realizarea investiției (mediu, arheologie, avize, Apele Române), cu scopul de a simplifica și fluidiza procesul de implementare a proiectului. Acest lucru îl realizăm tocmai pentru ca documentația să corespundă, încă de la faza de inițiere, cu cerințele avizatorilor importanți în procesul de implementare”, susține directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță.

CNAIR a atenționat proiectantul Ingeneria Especializada Obra Civil e Industrial, printr-o adresă transmisă la sediul său central din Madrid, solicitându-i o alocare de forță de muncă suplimentară, necesară și corespunzătoare dezvoltării proiectului.

„Am solicitat personal și utilaje pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut și să se intre în grafic. În ceea ce privește sectorul Târgu-Neamț – Iași – Ungheni, acesta se află în procedură de achiziție publică, având trei ofertanți.

Estimăm că finalizarea procesului de evaluare va avea loc în prima jumătate a lunii februarie. În cazul în care nu vor exista contestații, la începutul lunii martie, se poate semna contractul. Evident, acest fapt este condiționat de corectitudinea ofertantului desemnat câștigător, care are obligația, conform legislației în vigoare, să aducă toate documentele solicitate”, a declarat oficialul CNAIR.

Autostrada Târgu-Mureș – Iași (A8), denumită și Autostrada Unirii sau Autostrada Est-Vest, va fi construită pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu-Mureș, unde va fi creată o legătură cu A3. Va avea 310 km, la un cost estimat de 4,07 miliarde de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Americanii de la EON Reality și-au deschis centru la Cluj

Articolul următor

Mănăstirea Franciscanilor din Gherla va reintra în circuitul turistic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share