Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii de la EON Reality și-au deschis centru la Cluj

Grupul american de tehnologii virtuale EON Reality și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca au fondat UBB-EON-XR Center.

Unitatea academică este dedicată utilizării realității virtuale și augmentate în activitatea de predare și învățare (anual pentru mii de studenți și sute de cadre didactice) și dezvoltării de produse inovative către societate (mediul socio-economic). Un exemplu de produs inovativ care se înscrie în expertiza centrului este VR Mind, lansat în 2020 prin colaborarea dintre cele două entități.

“UBB a fost prima universitate din țară, care a introdus la standarde internaționale de calitate învățământul la distanță. Acum, prin utilizarea unor medii digitale mixte – realități virtuale/augmentate, stabilim noi standarde în educația modernă și în dezvoltarea de produse și servicii inovative către societate, în strânsă legătură și cu proiectul de specializare inteligentă demarat de UBB pe linia InfoBioNano4Health.

Deși platforma EON Reality este deja utilizată la nivel internațional de mai mulți actori academici sau de alt tip și probabil va fi utilizată în viitor de mai multe instituții și în țară, am stabilit cu compania americană, în baza colaborării vechi și a profilului academic complex al UBB, că acest centru va fi primul din țară și unul de referință pentru România și regiunile europene din zonă, prin complexitate și angajamentele reciproce pentru codezvoltări inovative în domeniu, care să fie apoi diseminate și altor actori interesați.

Colaborarea dintre UBB și EON Reality este una veche, contribuind și la dezvoltarea Centrului AVALON din UBB (“Cubul Virtual”), inaugurat în 2010. Acum, prin UBB-EON-XR Center am dus colaborarea la un nivel mai complex”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

“Programul este dedicat actorilor interesați în dezvoltarea de centre educaționale bazate pe XR, cu impact asupra studenților și comunităților. Centrul dezvoltat cu UBB se înscrie perfect în acest demers și suntem gata și încântați să-l implementăm”, a spus fondatorul EON Reality, Dan Lejerskar.

EON Reality este un lider global în tehnologii virtuale și de realitate augmentată, cu 20 de locații distribuite la nivel internațional. Resursele în medii virtuale sau augmentate dedicate educației și industriilor sunt unele din cele mai complexe la nivel internațional, cu 8.000 de aplicații și 40 de milioane de utilizatori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Întreprinzătorii din Maramureș se vor consultanți la județ

Articolul următor

Autostrada Unirii, ritm lent la proiectare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share