Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bursa de Valori București, în 2020: Valoarea medie zilnică a tranzacțiilor a ajuns la recordul istoric de 14,4 milioane de euro

Volatilitatea produsă de criza coronavirus a urcat, în 2020, valoarea medie zilnică a tranzacțiilor la recordul istoric de 14,4 milioane de euro, din care 10,1 milioane numai în ringul de acțiuni.

Potrivit președintelui Bursei de Valori București (BVB), Radu Hanga, în ultimii 2 ani, au avut loc peste 35 de emisiuni de obligaţiuni, acţiuni, finanţări pentru companii sau pentru statul român, în valoare totală de peste 2 miliarde de euro.

Creșterile de la BVB s-au datorat și promovării sale la statutul de piață emergentă.

Hanga consideră că în acest an, „cel puțin” 20 de companii și-ar putea lista acțiunile sau obligațiunile la Bursa de Valori București (BVB). „Ne aşteptăm anul acesta să vedem, din informaţiile publice disponibile, 20 de companii, cel puţin, către Bursa de Valori Bucureşti prin listare, fie de obligaţiuni, fie de acţiuni”, a declarat Radu Hanga, cu ocazia intrării retailerului de materiale de construcţii MAM Bricolaj (MAM), pe piața alternativă AeRO a Bursei, potrivit Agerpres. De asemenea, lichiditatea medie zilnică ar urma să ajungă la 20 de milioane de euro, potrivit unei declarații anterioare a oficialului BVB, amintește cursdeguvernare.ro.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii din Covasna au primit în ultimii ani subvenții de 325 de euro de persoană. APIA: Sumele totale depășesc bugetul CJ

Articolul următor

Sondaj PwC România: Modificările aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor

Citește si:
Total
1
Share