Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii din Covasna au primit în ultimii ani subvenții de 325 de euro de persoană. APIA: Sumele totale depășesc bugetul CJ

În ultimul an în județul Covasna s-au achitat subvenții în valoare de 325 de euro de persoană sau 1.000 de euro pe familie.

Potrivit șefului APIA Covasna, Marius Popică, care a făcut o evaluare privind aportul local al plăților efectuate în sectorul agricol plătite de APIA începând cu 2018, 2019 și 2020, sumele plătite de APIA au fost cuprinse între 55-65 milioane euro/an, în timp ce bugetul Consiliului județean Covasna a fost de 53-63 milioane de euro/ an, scrie agrointel.ro.

”Sumele plătite prin APIA sunt sensibil mai mari decât Bugetul anual al Consiliului Județean, la care dacă mai adăugăm și sumele intrate în județ prin plăți gestionate tot de MADR, prin AFIR, DADR, OARZ etc. putem să ne facem o imagine foarte clară a impactului activității noastre asupra bunăstării fermierilor. De asemenea, dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1.000 euro / familie, de la caz la caz”, a explicat directorul executiv al APIA Covasna pentru sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mănăstirea Franciscanilor din Gherla va reintra în circuitul turistic

Articolul următor
Forul județean a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară, de obligațiuni de 75,7 milioane €, prin plasament privat.

Bursa de Valori București, în 2020: Valoarea medie zilnică a tranzacțiilor a ajuns la recordul istoric de 14,4 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share