Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest reabilitează energetic Liceul Ghibu

Constructorii clujeni de la Nord Conforest se află într-un stadiu avansat la proiectul european ce vizează modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirea publică din oraș.

Contractul pentru Liceul Onisifor Ghibu a fost semnat în 2020, având ca beneficiar municipalitatea clujeană. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, obiectivul fiind creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu.

Perioada de implementare este de 56 de luni, până la 30 noiembrie. Valoarea proiectului se ridică la 29 de milioane de lei, din care sprijinul financiar nerambursabil din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23,9 milioane.

Lucrările vizează reabilitarea termică a corpului de clădire existent şi construirea unui nou corp, cu laboratoare, sală multifuncțională și de mese, sală de sport. Unul dintre obiective este scăderea consumurilor energetice în exploatarea spațiilor dedicate educației.

Constructorii clujeni au în plan și o clădire proprie, de șase etaje, cu birouri și spații comerciale, în apropierea complexului Dedeman, din Cluj-Napoca. Firma clujeană controlată de omul de afaceri Dorin Așchilean deține un teren de 1.300 mp pe str. Fabricii de Chibrituri, unde va edifica un imobil cu două niveluri de subsol, parter și șase etaje, cu funcțiuni mixte.

Asocierea Nord Conforest – Proiect Construct Oradea a câștigat proiectul european de amenajare a proiectului european de realizare a pădurii-parc de 21 ha din Bd. Muncii, demarat de municipalitatea clujeană. Nord Conforest și Drum Asfalt s-au înscris pentru construirea primului park & ride din Cluj-Napoca, lângă Aeroportul Avram Iancu, contract estimat la aproape 10 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișorenii de la Contakt își deschid centre în Transilvania

Articolul următor

Târg de Cafea și Ceai în perioada 20 ianuarie - 9 februarie 2021 la Auchan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share