Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMB pregătește autostrada Cluj – Sălaj. Cum arată traseul

Antreprenorul băcăuan UMB Spedition se pregătește să intre în teren săptămâna aceasta pe tronsonul Nădășelu – Zimbor al Autostrăzii Transilvania (A3).

Asociația Pro Infrastructură (API) a prezentat din dronă tot traseul celor 30 km dintre Nădășelu și Zimbor, dar și cei 12 km ai lotului Zimbor – Poarta Sălajului care vor fi executați de către același constructor român.

“Am văzut deja mișcări de trupe și utilajele vor fi puse la treabă foarte curând, în anumite puncte ale șantierului. Solicităm antreprenorului și autorităților din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România să urgenteze procedurile birocratice și tehnice (proiect, exproprieri, autorizație de construire) pe toți cei 42 km ai autostrăzii care va tăia dealurile transilvănene notorii pentru alunecările de teren”, conform API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

100 de ani de la Reforma Agrară. Expoziție foto-documentară, la Muzeul Național Cotroceni

Articolul următor

Fondurile de pensii private au depășit cu bine contextul pandemic din 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share