CSR Digitalizare Educatie IT&C ONG Slider Ultimele stiri

Vodafone investește 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea competențelor digitale

Vodafone a anunțat luni, 25 ianuarie 2010, o investiție de 20 de milioane de euro, derulată prin Fundația Vodafone, pentru a extinde abilitățile digitale și programele educaționale ale Fundației, finanțând inițiative locale în Albania, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Spania, Turcia și Marea Britanie. De această investiție ar putea să beneficieze 16 milioane de cursanți, până în 2025.

Programele, derulate în parteneriat cu organizații de caritate și ONG-uri, vor permite oamenilor să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile de utilizare a tehnologiilor digitale, obiectivul fiind acela de a ajunge la milioane de elevi din ciclurile primare și gimnaziale, la persoane care nu sunt cuprinse în programe de educație sau formare, la persoane aflate în șomaj și la persoane în vârstă. Acest anunț coincide cu Ziua Internațională a Educației.

Vodafone este mândră că sprijină dezvoltarea abilităților digitale și a educației, aspecte critice în comunitățile pe care le deservim prin expertiza noastră în conectare și tehnologie. Rămânem angajați, într-o lume din ce în ce mai digitalizată, să construim societăți digitale incluzive, în care nimeni să nu fie lăsat în urmă, ceea ce contează acum mai mult ca oricând, întrucât societatea își propune să se reconstruiască într-o formă mai bună după impactul avut de pandemia COVID-19”, a declarat Nick Read, CEO Vodafone Group.

Investiția de 20 de milioane de euro va fi eșalonată pe următorii cinci ani. Aceasta se adaugă donațiilor în natură ale Vodafone Group, estimate la 150 de milioane de euro, pentru o serie de inițiative legate de COVID-19 și unei investiții de 10 milioane de euro a Fundației Vodafone în perioada de urgență a pandemiei de COVID-19 în 2020.

Fundația Vodafone marchează aniversarea a treizeci de ani de activitate în care a conectat la o educație de calitate peste un milion de cursanți din Europa și Africa. Suntem încântați să sprijinim astfel de programe care pot avea un impact atât de mare asupra viitorului atâtor oameni”, a specificat Nick Land, Președinte Vodafone Group Foundation.

Abilități timpurii pentru copiii din învățământul primar și gimnazial

Fundația Vodafone lucrează pentru a elimina decalajul de competențe digitale, investind în programe pentru cursanții din învățământul primar și gimnazial, care îmbină formarea față în față cu accesul la platforme digitale pentru a asigura perfecționarea elevilor și a profesorilor.

Spre exemplu, „Școala din Valiză” (România), program aflat în derulare în 50 de școli, pune la dispoziția elevilor și a profesorilor o platformă de e-learning și tehnologia (tablete, laptopuri, conexiune la Internet) necesare dezvoltării abilităților digitale.

Abilități pentru vârstnici

Fundația Vodafone își propune să îmbunătățească abilitățile digitale și pentru persoanele trecute de 65 de ani, în condițiile în care măsurile de izolare și distanțare socială impuse de pandemia COVID-19 a adâncit izolarea și însingurarea acestei categorii de cetățeni.

Related posts

Numărul de firme dizolvate a scăzut cu peste 25% în primele 11 luni din 2020 față de anul precedent

Ion Surdu

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania, în indicele internațional Russell din septembrie

Nora Dumitrescu

Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Stefana Muresan

Emerson și-a deschis fabrică în Gilău

Nora Dumitrescu

Clujul va avea propriul său litoral

redactia

Acord între UMFST Târgu Mureș și SNU, Coreea de Sud

Ligia Voro

La 1 ianuarie 2020, CCIR va prelua președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN

Papuc Irina

Colaborare România – Coreea de Sud pentru creșterea productivității

redactia

Norbert Ebinger preia managementul D-Link România

Nicolae Pop

Problema rezidențiatului. Sorina Pintea: Președintele ar fi putut rezolva

Papuc Irina

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Stefana Muresan

Acțiunile Banca Transilvania, la maximul ultimilor ani

Stefana Muresan

Văile Sălajului, conectate la șosele de mare viteză

Nora Dumitrescu

Investitorii japonezi vor să se extindă în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Fostul sediu al Primăriei Carei a fost cumpărat de o companie din Ungaria

Traian Dan

Aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Global Payments și o bancă din România

Ion Surdu

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

Strada Bună Ziua din Cluj, modernizată cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Investiție de aproape 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea Complexului Olimpia din Brașov. Muzeul de Istorie a lansat licitația

Papuc Irina

Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca, investiție de 14 mil. euro, aşteaptă să intre în con­tract cu Casa pe centrul de radioterapie

redactia

Vodafone menține românii contectați în „Cea mai performantă rețea mobilă”

Ligia Voro

10 paturi de terapie intensivă avansată date în folosință la Clinica de Cardiologie, din cadrul SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

ROMPAN: Cozonacii şi pasca tradiţională românească au ajuns în SUA și Canada

Stefana Muresan

Leave a Comment