Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Austriecii de pe Autostrada Transilvania încep anul în forță în Germania

Grupul austriac Strabag, care lucrează pe Autostrada Transilvania (A3), a câștigat un contract de lărgire a Autostrăzii 1 din Germania.

Consorțiul Strabag și Johann Bunte vor extinde 30 km din A1, la șase benzi și vor asigura întreținerea structurală a secțiunii timp de 30 de ani. Valoarea contractului este de 600 de milioane de euro.

„Lărgirea autostrăzii de la patru la șase benzi va elimina blocajul actual de pe A1. Suntem încântați să putem contribui cu experiența noastră ca lider de piață în construcția infrastructurii de transport germane la acest proiect major ”, spune Thomas Birtel, CEO al Strabag.

Lucrările încep în 1 februarie, cu finalizarea prevăzută pentru 2025. În prima fază, autostrada urmează să fie lărgită în direcția Osnabrück (până în 2022), continuând cu extinderea și lucrări de construcții noi în direcția Bremen.

Concernul austriac Strabag lucrează și pe șantierul tronsonului Ungheni – Târgu-Mureș din A3, constând în 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi, unde s-a avansat într-un ritm bun. Strabag are șanse să finalizeze șantierul în acest an 2021, conform termenului contractual.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul catalog de produse FMC este acum disponibil online

Articolul următor

Târgul de Turism al României 2021 va fi organizat virtual de Romexpo între 18 - 21 februarie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share