Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continuă sancțiunile la City Insurance. Membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere, amendați

În ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări (S.A.R.) a prezentat rezultatele activității de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., se arată într-un comunicat al autorității. 

 

În cadrul procesului de supraveghere, A.S.F. a solicitat City Insurance S.A. informații și documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societății, însă reprezentanții societății nu le-au trimis. Mai mult, nici conducerea executivă și conducerea superioară a societății nu s-au asigurat că informațiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziție în termenul stabilit. În consecință, A.S.F. a fost împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuțiilor conferite prin lege.

Prin urmare, Consiliul A.S.F. a decis sancționarea membrilor Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere ai societății. Renato Szilagyi, președinte directorat, a fost amendat cu 530.000 lei, Mircea Buzerea Barbu, vicepreședinte al directoratului, cu 500.000 de lei,  Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului – cu 500.000 lei, Robert Browne Woodthorpe, președinte al Consiliului de Supraveghere- cu 450.000 lei, Max Walter Rossler, vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere – cu 450.000 lei, iar cei trei membri ai Consiliului de Supraveghere, Cristian Pascale,  Aelita Arampova,  Epameinondas,Papanikolaou membru al Consiliului de Supraveghere, fiecare cu 450.000 de lei.

Menționăm că, în cadrul şedinţei Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări (S.A.R.) a prezentat rezultatele activității de control permanent realizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., principala deficiență identificată fiind plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Din aceste motive, societatea a fost amendată cu 500.000 de lei.

Sursa foto: bursa.ro

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Turism al României 2021 va fi organizat virtual de Romexpo între 18 - 21 februarie

Articolul următor

”Legumicultorii nu trebuie să cultive ce le spun miniștrii”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share