Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul cumpără cinci minibuze electrice pentru centrul istoric. Investiție de aproape 10 milioane lei

Sibiul se pregătește de realizarea unei linii verzi de transport public în centrul istoric al municpiului. Primăria a anunțat că a semnat contractul cu singurul ofertant prezentat la achiziție.

“Realizarea liniei verzi de transport public în centrul istoric a intrat în linie dreaptă. Am semnat contractul pentru achiziția minibuzelor electrice care vor circula pe această linie. Prin același contract am cumpărat și o stație de încărcare rapidă, automate pentru bilete și afișaje electronice pentru stații. Termenul de livrare și punere în funcțiune a acestora este de 8 luni. Scopul creării acestei linii de transport este acela de a degreva centrul istoric de mașini și de a oferi sibienilor, cât și turiștilor o alternativă de deplasare, alta decât autovehiculul propriu”, a anunțat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Contractul de achiziționare a cinci minibuze electrice a fost semnat cu asocierea SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la cea de-a doua procedură de achiziție organizată de Primăria Sibiu, prima fiind anulată din cauză că nu s-a depus nici o ofertă. Valoarea investiției în acest proiect dedicat mobilității alternative este de 9,91 milioane de lei, fiind finanțat din fonduri europene.

Astfel, cele cinci minibuze electrice vor fi echipate cu motoare produse de BMW, ce asigură o autonomie de 160 km cu pentru fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră. Minibuzele au câte 24 de locuri pentru călători, din care zece pe scaune. Acestea sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior, vor oferi călătorilor WiFi gratuit, sunt echipate cu sisteme de climatizare și cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Potrivit administrației sibiene, pe lângă microbuze, au fost achiziționate și dotările necesare pentru stații și operarea pe această linie. Printre altele, este vorba de șase automate de eliberare a biletelor sau reîncărcare a abonamentelor care vor accepta atât plata cu cardul, cât și plata în numerar, o stație de încărcare a minibuzelor electrice cu încărcare rapidă, câte un sistem electronic de afișaj pentru fiecare dintre cele 6 stații de pe linie sau dispozitive pentru numărarea pasagerilor.

Traseul propus pentru linia verde va urmări conturul inelului zonei centrale: Piața Unirii – str. Mitropoliei – str. Alexandru Odobescu – str. Măsarilor – piața Cibin – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – Gară – str. Constituției – bulevardul Corneliu Coposu.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectanții spanioli de pe A8: “Vom respecta graficul de execuție”

Articolul următor

S-a lansat MLS.ro, un serviciu performant de informare și cooperare pe piața imobiliară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share