Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul a semnat Declarația de la Paris. Va deveni oraș verde

Municipalitatea zălăuană a semnat convenția prin intermediul căreia localitatea din Sălaj se alătură orașelor care întreprind acțiuni împotriva efectelor schimbărilor climatice.

“Prin semnarea acestei declarații am accentuat preocuparea și atenția administrației locale asupra minimizării consumului de energie, diminuării emisiilor de CO2, implementării unor sisteme ecologice, utilizării eficiente a energiei pe toate sectoarele de activitate și, nu în ultimul rând, asupra transformării Zalăului într-un oraș verde”, a transmis conducerea municipalității.

Documentațiile care cuprind planuri de măsuri care vin în întâmpinarea problemelor climatice și de mediu de la baza tuturor investițiilor efectuate în municipiu, conturând direcțiile de dezvoltare a orașului, sunt Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Proiectele care se află în implementare au soluții energetice în vederea creșterii calității vieții cetățenilor din Zalău. Ele privesc creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale și public, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public, spații verzi pe imobile abandonate sau degradate, modernizarea coridoarelor de mobilitate durabilă.

Ultima direcție se referă la reducerea emisiilor de carbon în Zalău, scăderea emisiilor de la transportul rutier, creșterea numărului de bicicliști, pietoni și de cetățeni care utilizează transportul public. Declarația de la Paris a fost adoptată de către primari ai orașelor din întreaga lume, devenind un reper de importanță istorică în lupta împotriva schimbărilor climatice la nivel internațional.

În 2020, în cadrul Forumului Zero Carbone, găzduit la Paris, a fost reconfirmat interesul exprimat de orașe în ceea ce privește lupta împotriva schimbărilor climatice și limitarea încălzirii globale, declarația fiind semnată inclusiv de primarul Parisului, Anne Hidalgo, și primarul din Los Angeles, Eric Garcetti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

”Legumicultorii nu trebuie să cultive ce le spun miniștrii”

Articolul următor

Gabriela Vila, noul Director General al ADAMA România și Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share