Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul și Satu Mare vor face pachete turistice comune

Patronatele din cele două județe au propus administrațiilor să se inspire din experiența fiecăruia pentru a organiza turismul și educația pe baze de piață.

Conducerea Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) a organizat mai multe întâlniri cu noii președinți ai consiliilor județene și noii primari ai președintelor de județ din Sălaj, Satu Mare, Hunedoara și Giurgiu.

Aceștia au dialogat cu reprezentanții UNPR pe teme ca înființarea comisiei economice consultative; înființarea de parcuri științifice și tehnologice în domenii de specializare inteligentă și tehnologii avansate; pactul verde; digitalizarea; accesarea de fonduri europene; învățământul dual-vocațional; folosirea realității augmentate și virtuale în învățarea meseriilor de către tineri.

“Dorim lucruri concrete, aplicabile în economia județului Sălaj pentru a putea vorbi despre o colaborare eficientă cu mediul de afaceri. Vor fi consultați toți reprezentanții mediului de afaceri și ai corpurilor profesionale, inclusiv semnatarii acordului de colaborare din județul nostru” a cerut Dinu Iancu Sălăjanu, președintele CJ Sălaj. Consilierul său personal, Cristian Pop, a fost desemnat ca reprezentant în relația cu mediul de afaceri.

“Dorim ca Sălajul, împreună cu Satu Mare, pe care-l reprezint în UNPR, să gândească pachete turistice comune, să realizeze o extensie a învățământului universitar Satu Mare – Sălaj și să vă împărtășim din experiența unor școli dual-vocaționale existente în Satu Mare”, a întregit Tiberiu Markos seria propunerilor avansate liderului sălăjean.

“Vom fi printre primele județe ce vor înființa comisia economică consultativă și vom da o nouă dimensiune relațiilor cu reprezentanții mediului de afaceri din județ și din țară” a asigurat președintele CJ Hunedoara. Cinci președinți de consilii județene și patru primari ai reședințelor de județ din Timiș, Maramureș, Sălaj, Hunedoara, Bacău, Giurgiu, Neamț, Tulcea au participat până acum la întâlnirile organizate de către UNPR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studenții din Ardealul de Nord, inițiați de IT-iști în new media

Articolul următor

Chinezii de la Sinohydro vor să termine centura Zalăului înainte de termen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share