Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județele Cluj și Bihor pe locurile doi și trei în topul insolvențelor pe 2020

Potrivit ultimelor date ale Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), două județe din Transilvania se află în Top 3 insolvențe pe anul 2020. Astfel, județul Cluj, cu 382 de insolvențe, se clasează pe locul doi, iar județul Bihor, cu 375 de firme intrate în insolvență în 2020, pe locul trei. Locul întâi este ocupat de București, cu 1.286 de insolvențe.

Este interesat de subliniat faptul că dacă în Cluj numărul firmelor în insolvență a crescut cu 39,93% față de anul 2019 (273 de firme în insolvență) în Bihor numărul acestora a fost mai mic cu 27,61% (518 firme în insolvență în 2019).

La nivel național, în cursul anului trecut, 5.694 de firme au intrat în insolvență, cu 12,71% mai puține decât în 2019, când au intrat în insolvență 6.524 de firme.

Potrivit unei analize făcute de CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare, parte din Impetum Group, numărul companiilor care accesează insolvența la nivel național este într-o scădere continuă de șapte ani. Faptul că numărul companiilor care accesează aceste proceduri este în scădere poate induce în eroare. Însă scăderea insolvențelor în general se datorează amânării, ca urmare a facilităților fiscale oferite de Guvern de la debutul pandemiei precum și grevei instanțelor de judecată la începutul anului.

Dacă în 2020 s-a văzut impactul direct al pandemiei asupra unor industrii, cum ar fi HoReCa și transporturi, în 2021, CITR estimează că vor fi în dificultate, printr-un efect de domino, industrii conexe acestora precum: auto, producție componente auto, aviație, turism, agricultură, producție carne, lactate, panificație și creșterea animalelor.

Conform CTR, sectoarele de activitate cu cele mai multe companii de impact intrate în insolvență și restructurare sunt: industrie (26%), comerț (14%), energie (10%) și agricultură (10%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peștera Meziad și Peștera cu cristale Farcu sunt deschise și în extrasezon

Articolul următor

Bosch pregătește recruți pentru școala sa duală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share