Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eurostat: România a avut printre cele mai scăzute rate ale șomajului în luna decembrie

Rata șomajului s-a menținut la 7,5% în Uniunea Europeană în decembrie și la 8,3% în zona euro, comparativ cu luna precedentă, iar printre țările cu cele mai scăzute rate ale șomajului se află și România, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În rândul celor 27 de state membre ale UE, în decembrie, cele mai ridicate rate ale șomajului s-au înregistrat în Spania (16,2%), Lituania (10,1%) și Italia (9%), iar cele mai scăzute în Cehia (3,1%), Polonia (3,3%), Olanda (3,9%), Malta (4,5%), Germania (4,6%), Slovenia (4,7%), Bulgaria (4,8%) și România (4,9%), scrie Agerpres.

Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,671 milioane de persoane (din totalul populației estimat la 330 de milioane) erau în șomaj în cursul lunii decembrie, cu 55.000 mai multe decât în noiembrie.

Comparativ cu decembrie 2019, numărul celor aflați în căutarea unui loc de muncă a urcat cu 1,951 milioane în UE și cu 1,516 milioane în zona euro. În decembrie, 3,138 milioane de tineri din UE nu erau angajați, din care 2,590 milioane erau în zona euro.

Rata șomajului în rândul celor sub 25 de ani s-a situat la 17,8% în Uniunea Europeană în decembrie și la 18,5% în zona euro, comparativ cu luna precedentă. În rândul femeilor din UE, rata șomajului era de 7,9% în decembrie, stabilă față de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaților rata șomajului era de 7,1% în decembrie, de asemenea stabilă față luna precedentă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul SUMAL a devenit operațional: cel mai important sistem de urmărire a materialului lemnos

Articolul următor

Automobile Dacia extinde cei 69.000 mp de spațiu logistic închiriat de la Globalworth

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share