Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Undă verde de la Cluj pentru Someș Expres

Administrația județeană din Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea obținerii avizelor pentru proiectul de construire a drumului expres care va face conexiunea între Autostrada Transilvania (A3) – zona Turda și Drumul Național 1 – zona Mărtinești – Tureni.

Investiția urmărește realizarea unei căi de comunicații rapide, care să degreveze traficul greu de pe teritoriul municipiului Turda. Pe lângă o îmbunătățire considerabilă a calității mediului ca urmare a reducerii emisiilor de noxe, proiectul urmărește să scurteze timpii de parcurs între municipiul Cluj-Napoca, atât spre A10 Sebeș – Turda și ulterior spre A1 (București, Nădlac), cât și înspre A3 (Turda, Câmpia Turzii, Târgu-Mureș, Brașov).

Sectorul de drum propus între localitățile Turda și Mărtinești va avea 5,3 km, cu două benzi de circulație pe sens. Costul investiției gestionate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este de 55 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile.

Viitorul tronson de drum Turda – Mărtinești este parte a drumului expres Turda – Halmeu (Someș Expres), proiect de infrastructură prevăzut în Master Planul General de Transport al României 2014-2030.

Prin intermediul acestuia se va realiza conexiunea la Rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T). Someș Expres va avea 320 km și va interconecta cele mai importante municipii din zona de nord-vest a României: Cluj-Napoca, Bistrița, Satu Mare, Baia Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Automobile Dacia extinde cei 69.000 mp de spațiu logistic închiriat de la Globalworth

Articolul următor

VGP: Expected to Post Substantial Higher Net Profit for Full Year 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share