Agricultura Antreprenori Gastronomie Ultimele stiri

Agroland a deschis primul magazin de tip MEGA din 2021, cu investiție greenfield de 500.000 euro

  • Magazinul este situat în comuna Afumați și este al treilea din rețea, construit cu investiție tip greenfield
  • Agroland estimează că această unitate va genera un venit anual de un milion euro, începând din 2022
  • Agroland Afumați este prima unitate de tip MEGA dintre cele opt pe care compania are în plan să le deschidă în 2021

 

Agroland a inaugurat primul magazin MEGA, dintre cele opt pe care planifică să le deschidă în 2021, în urma unei investiții de aproximativ 500.000 euro, în care nu sunt incluse stocurile. Potrivit reprezentanților companiei, unitatea va genera venituri anuale de un milion euro, începând din 2022. Acesta este al treilea magazin MEGA din rețea deschis în urma unei investiții de tip greenfield. Astfel, întregul proces a durat 12 luni, a pornit de la zero și a inclus identificarea terenului în comuna Afumați, achiziția acestuia și obținerea tuturor aprobărilor, construcția propriu-zisă și amenajarea spațiului. Conceptul Agroland MEGA este unic în România, a fost lansat în 2017, și se referă la magazine specializate, cu produse dedicate grădinăritului, îngrijirii animalelor de companie și hobby farming-ului, având o suprafață mai mare cu 300% decât magazinele Agroland tradiționale.

Cea mai nouă unitate din rețea este situată în comuna Afumați, pe Șoseaua București-Urziceni    nr. 254, în apropiere de fostul magazin Agroland care avea o suprafață de doar 70 mp și la circa  35 kilometri de centrul Bucureștiului. Agroland MEGA Afumați ocupă o suprafață de 600 mp, are opt angajați și o ofertă de peste 3.000 de produse, dintre care cele mai multe se găsesc în oricare dintre magazinele MEGA, din cadrul rețelei. Din punct de vedere al gamelor, aici vor fi disponibile: (1) produse pentru grădină – material săditor, îngrășământ și echipamente pentru întreținere; (2) produse destinate animalelor de companie, de la hrană, la suplimente și accesorii; (3) produse pentru hobby farming, precum și alte produse pentru casă și gospodărie.

Horia Cardoș, fondator și Director General al rețelei Agroland: “Am început 2021 în forță, prin inaugurarea primului magazin MEGA cu investiție greenfield din rețea, din acest an, și vrem să continuăm în același mod. Pentru noi, anul acesta va sta sub semnul consolidării rețelei, la nivel național, la fel cum am procedat în 2020. În prezent, ne concentrăm pe deschiderea de unități cu o suprafață cât mai mare, pentru a putea pune la dispoziția clienților un număr considerabil de produse și pentru a le putea asigura tot confortul necesar, atunci când vin în magazin. Ne dorim să întărim poziția Agroland atât în București, unde am deschis prima unitate la finalul lui octombrie, cât și în zonele limitrofe. Inaugurarea recentă a Agroland MEGA Afumați este primul pas în această direcție pe care îl facem în 2021, și consider că am pășit cu dreptul!”

Fondatorul rețelei consideră că în prima jumătate a anului, piața va fi asemănătoare ca dinamică cu ceea ce s-a întâmplat în 2020: creșteri pe categoriile de grădinărit, îngrijirea animalelor de companie și hobby farming.

În prezent, în preajma capitalei funcționează nouă unități Agroland tradiționale, iar în primul trimestru din 2021, în afara Agroland MEGA Afumați, va mai fi deschisă o unitate MEGA și în Bolintin Vale.

 

Despre Agroland

Agroland este cea mai mare rețea de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are 250 de unități, localizate în 29 de județe, și 400.000 de clienți unici/ an. Printre produsele comercializate se află: pui de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, produse pentru grădinărit – seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente – şi hrană și accesorii pentru animale de companie.

Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro, pentru primele nouă luni ale 2020, și are, la nivel de grup, aproape 300 de angajați. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul nostru la: https://www.agroland.ro

Related posts

Cluj, Timișoara, Brașov, orașe ale clădirilor eco

Nora Dumitrescu

Tipografia din Apahida se va moderniza cu 4 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj suplimentează zborurile către Constanța în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

Prezent la Oradea, Yves Caracatzanis (Renault România): 500 de locuri de muncă disponibile în Grup

Stefana Muresan

Se pregătește amplasamentul noului spital de 30 de milioane de euro din Oradea

Traian Dan

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

Spitalul privat „Sf. Constantin” din Brașov a fost certificat NATO

Ion Surdu

Oameni de afaceri chinezi, cu ochii pe oportunitățile de afaceri din Cluj

Stefana Muresan

Depozite regionale pentru produsele agricole, bani pentru sisteme de irigare, construirea Canalului Siret-Bărăgan: planul Guvernului pentru Agricultură

Papuc Irina

Frații Pavăl își consolidează poziția la Cemacon în plină criză

Nora Dumitrescu

Momentul simbolic al preluării președinției Consiliului UE. Ambasadorul Luca Niculescu a primit steagul UE, după o plimbare de o zi

redactia

Schimbare în managementul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva

redactia

”Mobilitatea viitorului”, eveniment marca CCIFER, despre impactul noilor modalități de transport

Stefana Muresan

Roxana SRL, cel mai mare distribuitor de băuturi din Bistrița-Năsăud, afaceri de 13,5 milioane euro

Stefana Muresan

România a primit la Berlin trei premii pentru educație antreprenorială

Traian Dan

Poluatorul industrial al Someșului, amendat cu 25.000 de euro

Nora Dumitrescu

EXPO REAL 2018: innovative, international, informative

Ionut Oprea

A fost aprobat bugetul Programului Național Apicol pentru următorii 2 ani: 150,6 milioane lei

Ion Surdu

Află cum să răspunzi provocărilor unei activități economice în mediul virtual la webinariile „Afacerea ta în mediul online”

Papuc Irina

Bonusuri pentru contribuabilii care depun Declarația unică până la 30 iunie

Traian Dan

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a înregistrat venituri mai mari în 2019. Exporturile au crescut cu 25%

Papuc Irina

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

Noi finanțări europene, atrase în localitățile din Regiunea Vest

Stefana Muresan

SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Stefana Muresan

Leave a Comment