Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc fotovoltaic de 700 de milioane de euro în județul Arad

În arealul localităților Grăniceri – Pilu din județul Arad s-ar putea construi un parc fotovoltaic pe o suprafață de peste 1.000 de hectare. Potrivit aradon.ro, primarii celor două localități susțin că investiția s-ar ridica la 700 de milioane de euro.

Consiliul Județean Arad a anunțat că va organiza o dezbatere publică referitoare la oportunitatea elaborării în interes public a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în arealul localităților Pilu-Grăniceri. “Elaborarea PUZ-ului a fost cerută de un investitor privat care doreşte construirea unui parc fotovoltaic, pe o suprafaţă de 1079,37 hectare”, arată CJ Arad.

Investitorii ar fi ajuns deja la înţelegeri cu proprietarii de terenuri în vederea achiziţionării suprafeţelor necesare. Ei ar fi ales această zonă pentru că există infrastructură dezvoltată pentru transportul de energie electrică. O parte din producţie ar putea fi chiar exportată, prin reţeaua de electricitate care este legată cu cea din Ungaria.

Având în vedere amploarea investiţiei, Consiliul Judeţean invită publicul şi instituţiile interesate să participe la o dezbatere publică în 23 februarie, ora 10.00, la sediul de pe strada Corneliu Coposu.

Sursa: aradon.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două noi programe de studiu la Universitatea Oradea din acest an

Articolul următor

Noua aplicație Inspectorul Pădurii va fi disponibilă, până în 10 februarie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share