Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noua aplicație Inspectorul Pădurii va fi disponibilă, până în 10 februarie

Aplicația Inspectorul Pădurii care asigură, pentru publicul larg, transparența în ceea ce privește trasabilitatea materialului lemnos, va fi disponibilă într-o nouă versiune pentru descărcare până cel târziu pe data de 10 februarie 2021, promite Ministerul Mediului.

Vechea aplicație, care utilizează informații din SUMAL 1.0, și-a încetat funcționarea odată cu punerea în funcțiune a noului SUMAL. În prezent, echipa de dezvoltare lucrează împreună cu specialiștii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor la armonizarea modului de prezentare a datelor la momentul interogării automate a SUMAL 2.0, precum și la testarea efectivă a aplicației. Data lansării efective depinde de finalizarea procesului de testare, dar nu mai târziu de 10 februarie.

În această perioadă, orice transport de lemn asupra căruia există suspiciuni poate fi verificat prin apelarea sistemului unic 112. Operatorii vor verifica existența avizului și legalitatea transportului în baza de date a SUMAL 2.0. În plus, toți reprezentanții instituțiilor de control – gărzile forestiere, Poliția și Jandarmeria – care au drept de utilizare în modulul SUMAL Control, vor acționa în vederea asigurării respectării legii.

Noua aplicație Inspectorul Pădurii va beneficia de o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului, față de versiunea precedentă. Funcționalitățile aplicației au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Parc fotovoltaic de 700 de milioane de euro în județul Arad

Articolul următor

New Kopel Car Import, parte a Sixt Group România, va livra 9 autobuze electrice și 12 stații de încărcare în Buzău

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share