Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul se pregătește de Anii Drumeției: 15 trasee și 5 tururi culturale pregătite pentru turiștii care vor vizita sudul Transilvaniei

O serie de acțiuni legate de Anii Drumeției 2021 – 2022 urmează să fie demarate în contextul în care județul Sibiu va fi zona în care va avea loc EuroRando 2021 și 2022: întâlnirea europeană a drumeților, cel mai important eveniment de natură și cultură organizat o dată la 5 ani într-o regiune din Europa, sub patronajul Asociației Europene a Drumeților.

Perioadele de desfășurare în Județul Sibiu pentru EuroRando sunt: 26.09-03.10.2021 și 11-18.09.2022. A doua perioadă a fost adăugată de organizatori având în vedere situația specială dată de pandemie, care se așteaptă să condiționeze desfășurarea evenimentului în 2021 la un format restrâns.

Pentru turiștii care vor vizita Sibiul cu această ocazie vor fi pregătite 15 trasee de drumeţie și 5 tururi culturale.

Evenimentele vor avea un efect de promovare a Județului Sibiu ca destinație atractivă pentru turism activ sustenabil și ecoturism, dincolo de perioadele mai sus-menționate. „Ne așteptăm ca un număr tot mai mare de persoane, atât localnici, cât și turiști din țară și din străinătate, în limita restricțiilor impuse de pandemie, să practice drumeția pe traseele din județ, motivați de căutarea unei stări de bine și de întărire a imunității pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Tocmai de aceea, îmbunătățirea oportunităților de drumeție este un obiectiv central pentru 2021 pe care doresc să îl transmit și primăriilor din județ. Drumeția și valorile naturale vor fi priorități transversale pentru toate programele de finanțare ale Consiliului Județean Sibiu, fie că vorbim de cultură, sport sau tineret”, spune președinta CJ SIbiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit autorităților județene, Serviciul Public Salvamont a realizat încă de anul trecut remarcarea a 16 trasee, iar anul acesta prioritățile stabilite în cadrul grupului de lucru prevăd digitalizarea tuturor traseelor de drumeție din județ precum și îmbunătățirea condițiilor de drumeție pe potecile existente, prin realizarea de noi marcaje, amenajarea de podețe și terasamente, prioritate fiind acordată traseelor din EuroRando. Primăriile vor fi co-interesate pentru menținerea curățeniei în localitate și pe traseele de drumeție care traversează teritoriul lor și pentru gestionarea câinilor de la stâni, precizează responsabilii.

Județul Sibiu include 16 arii protejate la nivel european – situri incluse în rețeaua Natura 2000 – dintre care 12 situri au planuri de management aprobate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcul Est, proiectat cu 1,5 milioane € de Metapolis - Horhat - Atelier Mass

Articolul următor
PGA Electric

PGA Electric își face o hală de 5 milioane de euro pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share