Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PGA Electric își face o hală de 5 milioane de euro pe fonduri europene

PGA Electric

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric va investi în extinderea procesului de fabricație la unitatea sa din Baia Mare.

Compania controlată de omul de afaceri Bogdan Bumbuk a depus un proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR), conform ZF. PGA Electric deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate sectorului energetic şi o fabrică de echipamente electrice de distribuţie şi contorizare.

”Anul trecut am achiziţionat un teren în imediata proximitate a actualei locaţii şi am depus un proiect de finanţare prin POR de 5 milioane de euro, prin care vom extinde capacitatea de producţie într-o nouă hală, de 5.000 mp. Creşterea capacităţii de producţie va permite companiei să demareze operaţiunile de export în comunitatea europeană, parte a strategiei noastre de dezvoltare”, a declarat Bogdan Bumbuk.

Compania are având contracte de livrare directă cu Enel, E.on şi Electrica, însă principalii clienţi sunt firmele de lucrări de construcţii a liniilor şi branşamentelor electrice. Aceasta a pornit ca start-up studențesc care a care distribuia becuri în magazinele sătești din Maramureș.

Treptat s-a transformat într-un business integrat în domeniul energetic cu activități complexe de producție a cablurilor și echipamentelor electrice. PGA Electric a ajuns la 240 de angajaţi, cu o creștere de efectiv estimată la 10% în acest an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiul se pregătește de Anii Drumeției: 15 trasee și 5 tururi culturale pregătite pentru turiștii care vor vizita sudul Transilvaniei

Articolul următor

Compania de Apă Someș începe lucrările la Șimleu Silvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share