Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PGA Electric își face o hală de 5 milioane de euro pe fonduri europene

PGA Electric

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric va investi în extinderea procesului de fabricație la unitatea sa din Baia Mare.

Compania controlată de omul de afaceri Bogdan Bumbuk a depus un proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR), conform ZF. PGA Electric deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate sectorului energetic şi o fabrică de echipamente electrice de distribuţie şi contorizare.

”Anul trecut am achiziţionat un teren în imediata proximitate a actualei locaţii şi am depus un proiect de finanţare prin POR de 5 milioane de euro, prin care vom extinde capacitatea de producţie într-o nouă hală, de 5.000 mp. Creşterea capacităţii de producţie va permite companiei să demareze operaţiunile de export în comunitatea europeană, parte a strategiei noastre de dezvoltare”, a declarat Bogdan Bumbuk.

Compania are având contracte de livrare directă cu Enel, E.on şi Electrica, însă principalii clienţi sunt firmele de lucrări de construcţii a liniilor şi branşamentelor electrice. Aceasta a pornit ca start-up studențesc care a care distribuia becuri în magazinele sătești din Maramureș.

Treptat s-a transformat într-un business integrat în domeniul energetic cu activități complexe de producție a cablurilor și echipamentelor electrice. PGA Electric a ajuns la 240 de angajaţi, cu o creștere de efectiv estimată la 10% în acest an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiul se pregătește de Anii Drumeției: 15 trasee și 5 tururi culturale pregătite pentru turiștii care vor vizita sudul Transilvaniei

Articolul următor

Compania de Apă Someș începe lucrările la Șimleu Silvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share