Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Capacitate de producție în Maramureș: 15 milioane de măști lunar

Producătorul maramureșean de echipamente medicale Techtex își va crește capacitatea de fabricație de măști și echipamente de protecție în primăvară la cel mai mare nivel din Sud-Estul Europei.

Conducerea societății a precizat că fabrica produce acum toate componentele necesare realizării măștilor și echipamentelor deprotecție, putând asigura materiale textile și dispozitive medicale “la calitate superioară și la prețuri corecte”, astfel încât ar putea acoperi cu succes necesarul României.

„În baza parteneriatelor pe care le-am încheiat, exportăm 75% din ceea ce producem în Germania, Franța, Israel, Austria, Marea Britanie. Am deschis birouri la București și la Budapesta și suntem în discuții avansate pentru parteneriate în Statele Unite ale Americii, unde produsele Techtex au obținut acreditare.

Am investit în cele mai performante linii tehnologice din lume pe acest segment și am crescut continuu capacitatea de producție. La acest moment putem realiza 45 de milioane de măști chirurgicale și 10 milioane de măști FFP2 în fiecare lună. Până la sfârșitul lui martie vom crește capacitatea de producție a măștilor de protecție FFP2 cu încă 15 milioane”, a detaliat Ioan Filip, președintele grupului Taparo.

Grupul Taparo, specializat în producția de mobilier, din care Techtex face parte, s-a adaptat rapid la cererea de textile medicale. Acesta s-a reprofilat în pandemie pe echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. 4Brands și Techtex, ambele din grup, au început producția de măști, capeline, halate și botoși.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autorizațiile de construire se dau mult mai repede la Cluj

Articolul următor

Viarom va moderniza străzile din cartierul industrial al Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share