Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autorizațiile de construire se dau mult mai repede la Cluj

Termenul mediu de emitere de către Consiliul Județean (CJ) Cluj a autorizațiilor de construire s-a redus la jumătate față de acum cinci ani, de la 16 la 8 zile.  

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu responsabilii direcției de resort, analiza activității derulate în 2020 în domeniul urbanismului, în special de emitere a autorizațiilor de construcție și a certificatelor de urbanism.

„E de datoria noastră să venim în sprijinul cetățenilor reducând, cât mai mult posibil, termenele de soluționare. Rezultatele aferente anului 2020 sunt mai mult decât îmbucurătoare. Fără a face rabat de la rigurozitate și de la respectarea legii, am reușit să obținem un termen mediu de emitere a autorizațiilor de construire de doar 8,8 zile”, a precizat liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

În 2020 termenul mediu de emitere a autorizațiilor de construire la CJ Cluj a fost cu mult mai redus față de cel legal, de 30 de zile. 82% au fost emise într-un termen de până la 15 zile lucrătoare. Termenul mediu de emitere scăzut constant în ultimii cinci ani, acesta înjumătățindu-se, de la 16,4 zile lucrătoare în 2016.

Pe parcursul anului precedent CJ Cluj a emis 391 de autorizații de construire sau desființare, în scădere cu 37% comparativ cu anii 2019 și 2018, când au fost eliberate, în medie, 618 documentații. Scăderea s-a produs pe fondul evoluției pandemice, care a determinat amânarea sau chiar stoparea unor construcții. Cu toate acestea, valoarea proiectelor urbanistice autorizate de instituție a fost de 101 milioane de euro.

Au fost eliberate 211 avize ale structurii de specialitate,care au stat la baza emiterii de către primari a autorizațiilor, în creștere cu 37% față de anul anterior. La capitolul certificate de urbanism, CJ a emis 1.198 de astfel de documente, în creștere cu 3% comparativ cu anul precedent, dar și 541 de avize ale structurii de specialitate, ce au stat la baza emiterii de către primari a certificatelor de urbanism.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

P3 Logistic Parks anunță tranziția către un nou CEO

Articolul următor

Capacitate de producție în Maramureș: 15 milioane de măști lunar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share