Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașul Hațeg primește patru milioane de lei, fonduri europene, pentru instalarea unui nou sistem de iluminat public eficient

Orașuș Hațeg din Hunedoara va beneficia de un nou și performant sistem de iluminat public ca urmare a accesării unui proiect finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional, prin intermediul ADR Vest.

ADR Vest și Primăria Haţeg au semnat marți un contract de finanțare pentru proiectul privind „Modernizarea, extinderea și eficientizarea sistemului de iluminat public în orașul Hațeg”.

Este o investiție în valoare totală de aproape 4 milioane de lei, din care 3,77 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Astfel, pentru extinderea sistemului de iluminat stradal-rutier, vor fi amplasați 139 de stâlpi metalici noi: 49 de stâlpi cu o înălțime de 8-9 m, cu o rețea subterană în lungime de 1590 ml, pe străzi fără sistem de iluminat public; 68 de stâlpi cu o înălțime de 4 m, cu rețea subterană și alimentare trifazată (2110 ml), la fel, în zone fără sistem de iluminat public; 22 de stâlpi cu panouri fotovoltaice, având o înălțime de 8-9 m, cu rețea subterană și alimentare trifazată (770 ml) în zone fără sistem de iluminat public.

De asemenea, vor fi montate 677 de aparate de iluminat noi, cu LED, eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic pe toți stâlpii existenți și pe cei noi.

Vor fi modernizate 15 puncte de alimentare și aprindere, vor fi implementate sisteme de control și reglare a intensității luminii și management inteligent prin telegestiune pentru toate aparatele de iluminat stradal și pietonal montate, va fi echipat cu un calculator dispeceratul. Durata de implementare a proiectului este de 19 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Terasele din Timișoara vor putea să amplaseze legal iglu-uri de protecție, după mai multe presiuni asupra primăriei

Articolul următor

Pleacă Simex, vine Lidl. Supermarket în loc de fabrică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share